Blå drink er for noen så harry som det kan bli, for andre selve svaret på en syden/sommerdrink.
Det er egentlig ingen grunn til å avvise denne drinken, for når den lages uten sitronbrus eller limonade, blir den forholdsvis tørr og ikke minst frisk,
Om du får lettere panikk av å drikke noe som er blått, kan vi forsikre deg om at du er på trygg grunn. Fargen er riktignok tilsatt sitruslikøren, men den er naturlig framstilt og seriøse produsenter bruker sertifiserte ingredienser.
Det som skiller curacao-likør fra annen sitruslikør, er at sitrusfruktene kommer fra den karibiske øya Curacao eller er av en lignende bitter, men aromatisk type.
Det er særlig appelsinsorten kalt laraha som gir denne karakteren. Den plukkes mens den har grønt skall. Hvis den henger til skallet blir oransje, blir den ikke god. Appelsinsorten stammer fra de søte Valencia-appelsinene som ble brakt til Curacao av de spanske kolonistene i 1527.
Men de ble på grunn av det tropiske klimaet ikke så gode som i hjemlandet. Fruktkjøttet ble så bittert at ingen ville spise dem - selv ikke geitene lot seg friste, heter det. Derfor var det heller ingen som plukket appelsinene, før hollenderne overtok koloniherredømmet i 1634.
Hollenderne kunne dette med å lage likør, Bols ble etablert allerede i 1575. Og ryktet om de uspiselige appelsinenes aromatiske skall nådde etter hvert Bols.
Bols skal ha vært først ut med å lage en blå likør - kalt creme de ciel - altså himmelsk likør - men det var i 1912.
Ingen vet i dag når den første curacao-likøren ble laget.
Etter hvert fikk Curacao-appelsinen sitt eget latinske navn, Citrus Aurantium Currassuviensis, og laraha lokalt som er en forvrengning av naranja - spansk for appelsin.