Drikke
Bli med på vinterens morsomste middagsarrangement: Øl vs. vin – 10. februar i Oslo

Bli med på vinterens morsomste middagsarrangement: Øl vs. vin – 10. februar i Oslo

Nå kan du være med og bestemme hva som passer best til en velkomponert 3-retters meny. Øl eller vin? Du får rikelig med prøver.
06 Oktober 2014 - 20:30

Denne kvelden er det duket for et durabelig oppgjør. Kan øl være et bedre valg til maten enn vin? Du som er publikum ved dette arrangementet avgjør resultatet.

Det er øl-sommelier Hans Tryggvason ved Håndverkerstuene som utfordrer Master of Wine Sebastian Bredal til duell. Hans mener at øl i mange sammenhenger er et bedre valg til maten enn vin. Sebastian har tatt i mot utfordringen, og er sikker på at han kan toppe ølforslagene Hans har valgt til kveldens 3-retters meny.

Se hvor seriøst de jobber med mat og øl på Håndverkerstuene

Begge duellantene har i forkant fått smake menyen som serveres denne kvelden, og de har nøye valgt ut sine beste drikkeforslag som de mener vil være et perfekt følge til de ulike rettene.

I tillegg til å velge sine beste drikkeforslag til de ulike rettene, vil Hans og Sebastian gjennom kvelden forklare om og selvfølgelig forsvare sine valg. Du vil også lære om hvordan duellantene tenker når de setter drikke til mat generelt, og hvordan de har gått løs på denne spesifikke utfordringen.

Har Hans Tryggvason noe å stille opp med mot Master of Wine Sebastian Bredal? Eller vil Sebastian med sin kunnskap og erfaring med vin til mat ta hjem seieren?

Denne kvelden vil du få servert en 3-retters middag komponert av kokkene ved Håndverkerstuene, og vil til hver av rettene få servert et glass øl og et glass vin. Etter hver rett stemmer du på hvilken drikke du mener var best med maten, øl eller vin.

Menyen du får smake denne kvelden finner du lengre ned på siden.

Ikke gå glipp av dette utrolige arrangementet - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Dette får du oppleve: Middag med utvalgt drikke til.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja, 3-retters middag.
Duellanter: Sebastian Bredal, Master of Wine, og Hans Tryggvason øl-sommelier og daglig leder på Håndverkerstuene.
Foredraget holdes på norsk.

Dato og tid: Tirsdag 10. februar 2015, kl. 19.00 - ca. 22.00
Pris: Kroner 825 pr. person
Sted: Håndverkerstuene, Rosenkrantzgate 7, 0159 Oslo

Meny

Håndverkerstuene
Øl vs.vin

10. februar 2015


*

LAKS

Sukkersaltet og lavtemperert laks, servert med sitruskrem, urtesalat og rugbrødchips


**
 

ANDEBRYST

Andebryst servert med pastinakkpuré, grønnkål, syltet kålrot og solbærsaus


***
 

SJOKOLADE OG RØDBETER

Sjokoladekake servert med rødbeter marinert i stjerneanis, syltede rødbeter, rødbetchips og vaniljeis


*

Til de forskjellige rettene får du servert en øl og en vin nøye utvalgt av kveldens konkurrenter

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 26.01.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Vår kursoversikt finner du her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her