Drikke
Bli med på vinterens morsomste middagsarrangement: Øl vs. vin – 10. februar i Oslo

Bli med på vinterens morsomste middagsarrangement: Øl vs. vin – 10. februar i Oslo

Nå kan du være med og bestemme hva som passer best til en velkomponert 3-retters meny. Øl eller vin? Du får rikelig med prøver.
06 Oktober 2014 - 21:30

Denne kvelden er det duket for et durabelig oppgjør. Kan øl være et bedre valg til maten enn vin? Du som er publikum ved dette arrangementet avgjør resultatet.

Det er øl-sommelier Hans Tryggvason ved Håndverkerstuene som utfordrer Master of Wine Sebastian Bredal til duell. Hans mener at øl i mange sammenhenger er et bedre valg til maten enn vin. Sebastian har tatt i mot utfordringen, og er sikker på at han kan toppe ølforslagene Hans har valgt til kveldens 3-retters meny.

Se hvor seriøst de jobber med mat og øl på Håndverkerstuene

Begge duellantene har i forkant fått smake menyen som serveres denne kvelden, og de har nøye valgt ut sine beste drikkeforslag som de mener vil være et perfekt følge til de ulike rettene.

I tillegg til å velge sine beste drikkeforslag til de ulike rettene, vil Hans og Sebastian gjennom kvelden forklare om og selvfølgelig forsvare sine valg. Du vil også lære om hvordan duellantene tenker når de setter drikke til mat generelt, og hvordan de har gått løs på denne spesifikke utfordringen.

Har Hans Tryggvason noe å stille opp med mot Master of Wine Sebastian Bredal? Eller vil Sebastian med sin kunnskap og erfaring med vin til mat ta hjem seieren?

Denne kvelden vil du få servert en 3-retters middag komponert av kokkene ved Håndverkerstuene, og vil til hver av rettene få servert et glass øl og et glass vin. Etter hver rett stemmer du på hvilken drikke du mener var best med maten, øl eller vin.

Menyen du får smake denne kvelden finner du lengre ned på siden.

Ikke gå glipp av dette utrolige arrangementet - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Dette får du oppleve: Middag med utvalgt drikke til.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja, 3-retters middag.
Duellanter: Sebastian Bredal, Master of Wine, og Hans Tryggvason øl-sommelier og daglig leder på Håndverkerstuene.
Foredraget holdes på norsk.

Dato og tid: Tirsdag 10. februar 2015, kl. 19.00 - ca. 22.00
Pris: Kroner 825 pr. person
Sted: Håndverkerstuene, Rosenkrantzgate 7, 0159 Oslo

Meny

Håndverkerstuene
Øl vs.vin

10. februar 2015


*

LAKS

Sukkersaltet og lavtemperert laks, servert med sitruskrem, urtesalat og rugbrødchips


**
 

ANDEBRYST

Andebryst servert med pastinakkpuré, grønnkål, syltet kålrot og solbærsaus


***
 

SJOKOLADE OG RØDBETER

Sjokoladekake servert med rødbeter marinert i stjerneanis, syltede rødbeter, rødbetchips og vaniljeis


*

Til de forskjellige rettene får du servert en øl og en vin nøye utvalgt av kveldens konkurrenter

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 26.01.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Vår kursoversikt finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her