Blåskjell er en luksus alle har råd til, og med litt asiatisk vri på oppskriften oppleves denne delikatessen på en annen måte.
Dagens rett
Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.
Redaksjonen
29 September 2015 - 01:05
Blåskjellsuppe med kokos og ingefær
Fremgangsmåte
- Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter.
- Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.
- Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.
- Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.
- Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).
- Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød ved siden av.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå