BiB øker i Frankrike

Selge sand i Sahara eller boksvin i Frankrike? Det siste er nok det enkleste viser det seg.
Redaksjonen
19 Februar 2007 - 15:30

For BiB er på fremmarsj i Frankrike. På tross av at dette er et tradisjonelt og konservativt marked vil markedsandelene for vin på boks øke. Det mener eksperter som var samlet på et seminar i Montpellier nylig.

På verdensbasis, og spesielt her i norden, har trelitersbokser med vin vært det raskest voksende volumet i markedet.

Men slik har det ikke vært i Frankrike. Der skal nemlig folk ha vinen sin i den mer sosialt akseptable flasken. Nå er imidlertid franskmennene på glid.
 
En vrac
Samtidig skal vi huske på at boksen må kjempe med den personlige dunken man bruker i Frankrike. Der kan man kjøpe vin en vrac, man tropper altså opp hos en forhandler eller på en eiendom og fyller opp dunken sin.

Produsentene har også i stor grad skydd BiB som pesten.

Noen mener det har vært et spørsmål mellom pest og kolera. Treliter eller dunk.

Fordeler
Uansett er franskmennene nå på vei til å akseptere BiB. De har funnet fordelene med at vinen kommer i et hendig format. Samtidig ser det også ut som om at produsentene ikke lenger vil ri prinsippene så hardt. Årsaken er at de ikke kan la være å ta markedsandeler i et segment som er i vekst.

Treliteren har altså kommet for å bli.

I 2006 var det 12, 5 prosent franskmenn som "innrømmet" å ha kjøpt vin på boks. Det er to prosentpoeng flere enn året før.

I en undersøkelse sier 68 prosent av de spurte franskmennene at de kan tenke seg å servere gjester vin fra boks.

Ni prosent
BiB har nå ni prosent av markedet i Frankrike om vi måler i verdi, skriver foodproductiondaily.com.

Det er et høyt tall til Frankrike å være. Men lite sett i forhold til andre land. I Norge er tallet 42 prosent, i Sverige 33 prosent, i Finland 25 og i Danmark 15 prosent.

Disse tallene har kommet frem ved å sammenlikne tall fra flere forskjellige firmaer som driver med markedsanalyse.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her