Vinmesse i Oslo 11. februar

Bli med på en av vinterens aller beste vinmesser

Bli med på en av vinterens aller beste vinmesser

Battle of Bottles, en av årets største vinmesser med hovedfokus på italienske viner lørdag 11. februar i Oslo
17 Desember 2022 - 12:22

Gaia.png [4.07 KB]Lørdag 11. februar kan du møte over 40 produsenter og smake hundrevis av viner på et av vinterens vinøse høydepunkt. Gaia startet for 25 år siden med å importere italiensk kvalitetsvin som ikke fantes i Norge på den tiden. Siden det har gruppen vokst og de har utvidet med flere produsenter fra resten av verden, men fortsatt er Italia deres hovedfokus.

Denne lørdagen kan du møte mange av de aller beste produsentene i Italia, du vil få sjansen til å møte menneskene bak noen av dine favorittviner samtidig som du smaker og oppdager nye viner. Det er to forskjellige puljer, en fra 12:00-14:30 og en fra 15:30-18:00. Du går selv rundt fra bord til bord og smaker så mange viner du bare orker. Nedenfor ser du produsentene som vil komme og presentere sine viner på messen.

Tiziano Accordini er en av Norgesvennene som viser fram sine viner på messen Foto: Accordini

BURLOTTO
GIOVANNI ROSSO
MICHELE CHIARLO
MOCCAGATTA
FONTANABIANCA
PLANETA
COL D’ORCIA
BELLAVISTA
POLIZIANO
BIBI GRAETZ
ANTONELLI SAN MARCO
JERMANN
SAN MICHELE APPIANO
STEFANO ACCORDINI
CA’RUGATE
ROBERTO ANSELMI
JACOPO POLI
FATTORIA NITTARDI
QUERCETO DI CASTELLINA
CASTELLO DI AMA
VILLA RAIANO
FATTORIA LE TERRAZZE
VILLA BUCCI
MASCIARELLI
TERRE NERE
LIMONIO - og fler fra Italia

LETHBRIDGE WINES (Australia!)
WINE THIEVES (Georgia!)
UMATHUM (Østerrike)
BESSERAT DE BELLEFON (Champagne, Frankrike!)
DOMAINE DU CARROU (Sancerre, Frankrike)
GAIA WINES (Santorini&Nemea, Hellas)
GEORG MÛLLER (Tyskland)
THANISCH (Tyskland)
JOERN (Tyskland) med mere.

BoB.jpeg [1.90 MB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her