Ukens kake
Bak en lekker blåbærterte

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.
25 Juli 2024 - 10:00

Det er et godt blåbærår i år. Kanskje har du allerede fylt fryseren til randen. Eller trenger et påskudd på å gjøre det.

Det får du med denne blåbærterten signert mesterkonditor Pascal Dupuy. Men oppskriften er ikke veldig krevende. 

Aller penest blir den med de store dekorative blåbærene som finnes i fruktdiskene, året rundt.

Men egenplukkete ville blåbær smaker selvsagt enda bedre.

Du kan også bytte ut blåbærene med andre bær eller frukt i passende biter - det har mang en fransk konditor gjort før deg.

Se våre mange andre terteoppskrifter

Tips: Mørdeigen bør stå et døgn i kjøleskap før den kjevles ut. Og én time i kjøleskapet eter utkjevling. Denne tidsinvesteringen lønner seg absolutt.

Blåbærterte

Blåbærterte

Fremgangsmåte

  1. Mørdeig:
  2. Smuldre hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand.
  3. Rør så inn eggeplommer og fløte.
  4. La deigen stå et døgn i kjøleskap.
  5. Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.
  6. Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.
  7. Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.
  8. Vaniljekrem:
  9. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland.
  10. Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
  11. Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.
  12. Til servering:
  13. Fyll terteskallet med vaniljekrem. Fyll deretter opp med friske blåbær.
  14. Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).

Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.

Se alt det gode du kan bruke blåbær i

Les mer om denne boken her

Se alt det gode du kan bruke tyttebær i

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Pascal Dupuy

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften
Ukens kake
Christmas cake

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften

Denne kraftpakken av en julekake kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her