Kake
Bak en hjertekake. Det er kjempeenkelt og godt

Bak en hjertekake. Det er kjempeenkelt og godt

Selvsagt må det være hjertekake denne helgen, nå som det er valentinsdagen. Krem blir det nok av på søndag.
Redaksjonen
12 Februar 2015 - 13:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

To begivenheter på en helg, både valentinsdag og fastelavn, er kanskje litt i meste laget. Men bake det må vi jo. Om du nøyer deg med den ene eller den andre søte utskeielsen, er opp til deg.

Her er våre fastelavnoppskrifter

Er det tiden det skorter på, er denne hjerteformete sjokoladekaken løsningen. Den er veldig lettlaget og ikke trenger du gå til innkjøp av en hjerteformet kakeform heller. Det holder lenge med en mal skåret ut i kartong – eller formene du bruker til pepperkakehjertene.

Pyntingen av kaken er også opp til deg. Et enkelt melisdryss er effektfullt. En frisk bærsaus gjør kaken uimotståelig. Og trår du til med hjemmelaget sorbet, er suksessen sikret.

TIPS 1: Til mørk sjokolade smaker det godt med de fleste fruktsorter. Du kan velge fritt mellom blåbær, solbær, bringebær, jordbær, mango, aprikos og pasjonsfrukt.

TIPS 2: Hvis du ikke tåler nøtter, er det bare å fjerne dem fra ingredienslisten. Er det smaken av valnøtter som er problemet, kan de enkelt erstattes av de litt "søtere" pecannøttene, mandler eller hasselnøtter. Peanøtter gir en kontrast. Spesielt om du bruker salte nøtter.

Hjertebrownies

Hjertebrownies

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele, bryt sjokoladen i biter og smelt den i varme sjokoladen. Avkjøles.

Visp egg med sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør smør/sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen sammen med melet og nøttene. Helles i godt smurt langpanne eller dekk langpannen med bakepapir før deigen helles i.

Stekes i liten langpanne, 20x30 cm i ca. 35 minutter ved 170 °C.

Når kaken er tatt ut av ovnen avkjøles den litt før du trykker ut hjerter med pepperkakeformer. Dryss eventuelt på litt melis og pynt med noen bær og server "din Valentine".

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her