Det er vanskelig å stå imot aspargesen på denne tiden av året. Og det selv om den kommer langveisfra. I påvente av den altfor korte norske aspargessesongen, lar vi oss friste med denne retten. Så kan diskusjonen gå om det er hvit eller grønn asparges som er best.
Dagens rett
Foto: (Shaiith)
Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan
De hvite og grønne (import)aspargesene er på vei inn i butikkene. Når du ikke kan bestemme deg for en av dem, slå dem sammen som i denne retten.
03 April 2024 - 23:00
Asparges med spekeskinke og parmesan
Fremgangsmåte
- Grønne asparges kokes 1-2 minutt i kokende vann med litt salt. Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine.
- Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.
- Hvite asparges må skrelles mer og trenger 2-3 minutter koking.
- Legg spekeskinkeskiver utover.
- Fordel de ferdig kokte aspargesene på skivene.
- Rull sammen.
- Dryss over friskreven parmesanost.
- Drypp over extra virgin olivenolje.
- Hvis du ønsker litt mer krispy overflate, setter du retten inn i ovnen ved 200 grader i 2-3 minutter.
- Serveres med nybakt brød.
Her er mange deilige retter med asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå