Vinnereplemosten som høstet 89 av 100 mulige poeng, er laget av én eplesort. Det er imidlertid veldig vanlig å blande ulike typer epler, og ikke bare epler, men også andre fruktsafter.
23 produsenter fra ni fylker
Dyre Gård i Østfold lager en Økologisk Eple/gulrotjuice som gikk til topps i denne klassen med 87 poeng, en plassering den måtte dele med Eplemost AromaSum fra Safteriet i Rogaland.
Hvordan årets eplemostfinalister ble valgt ut kan du studere her
I alt 78 eplemoster og 23 produsenter fra til sammen ni fylker deltok i årets eplemostkåring som ble organisert som en blindsmaking. Smakspanelet bestod av vinkelnere, bartendere og eplemostelskere.
Det er den største og bredeste deltakelsen i de fire årene kåringen har funnet sted. Den er et samarbeid mellom Norsk Eplefest og Apéritif.
Foto: Julie H. Amundsen