Åpner i Oslo innen 2014

Starbucks vil konkurrere om kaffetørste nordmenn.
Redaksjonen
04 Februar 2011 - 09:58

Denne uken kom «papp-kaffe» med Starbucks-logo på plass i norske matbutikker og kiosker. Nå er det også klart at Starbucks vil etablere kaffebarer i Norge.

- Sannsynligheten er svært stor for at det blir innen tre år, sider Communications Manager Carole Pucik ved kjedens europeiske hovedkontor til Dagens Næringsliv.

Starbucks lar seg ikke skremme av at Norge allerede har flere etablerte kaffekjeder. I flere andre land har kjeden samarbeidet med eller kjøpt opp eksisterende aktører i markedet.

- Å gå gjennom en lokal partner er den raskeste måten å få fotfeste i markedet, bekrefter hun - men hun vil ikke si om det allerede pågår forhandlinger.

Pucik understreker imidlertid at kjeden er godt kjent med norske og skandinaviske markedet.

Starbucks har satset spesielt på trafikknutepunkter i nye land i Europa. Slik kan det også bli i Norge.

- Vi vil nok satse på en flyplass eller jernbanestasjon også her, sier Carole Pucik til Dagens Næringsliv.

Starbucks har nesten 17.000 butikker i over 50 land, og i Europa er kjeden på plass i Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

Stockfleths, som har seks kaffebarer i og rundt Oslo, er blant aktørene som får en ny konkurrent. Daglig leder Einar Kleppe Holthe omtaler Starbucks' osloplaner som «spennende».

- Det blir morsomt å kunne sammenligne seg med verdens største kaffekjede. Vi tror på vårt konsept, som er annerledes enn deres. Oslo har en kaffebevisst befolkning som evner å betale for kvalitet. Nå må vi bare gjøre det vi kan best enda bedre for å møte konkurransen, sier han til Oslopuls.no.

Norges mest anerkjente barista, Tim Wendelboe, ønsker også Starbucks velkommen til Norge.
- Det blir mer variasjon og større fokus på kaffe, tror Wendelboe på sin Twitter-side.

Steinar Paulsrud er én av fire eiere i kjeden Kaffebrenneriet. Han tror Starbucks vil få det vanskelig i Oslo.
- Jeg ønsker dem velkommen, men er usikker på om de egentlig kjenner dette markedet. I Norge er vi opptatt av kvalitet, og i Oslo er kompetansen høy, sier han.

Verken Kaffebrenneriet eller Stockfleths har snakket med Starbucks om et mulig samarbeid, opplyser Paulsrud og Kleppe Holthe til oslopuls.no.

At det brygger opp til priskrig på kaffe i Oslo, har sistnevnte liten tro på.
- Starbucks har ikke rykte på seg for å være billige. For alt jeg vet, kan de komme til å presse prisene opp, sier Kleppe Holthe.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her