Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Det er lett å skue en vin på prisen, og kanskje spesielt en vin av typen amarone, som nødvendigvis må koste en del tatt den omstendelige fremstillingsprosessen i betraktning. Men L'Amarone Amarone della Valpolicella Classico 2004 (55696) fra Buglioni er faktisk laget på tradisjonelt vis hvilket vil si lufttørking av druene frem til midten av januar måned før de settes til gjæring. En prosess som reduserer utbyttet kraftig fra hver vinstokk. For denne amaronen er det snakk om ca én liter fra hver plante, hvilket er lite i Veneto hvor den klassiske pergolaen dominerer.
Prisen er ekstra lav tatt i betraktning at den holder 16 prosent. Ikke det at jeg verdsetter høyest mulig alkohol, men i vårt bakvendtland øker prisen med prosentene. Og ekte amarone må nødvendigvis ha høy alkohol all den tid en er laget av druer med svært høyt sukkerinnhold. Ellers ville den vært søt, som en recioto. Buglioni lager en knallbra versjon av denne også, men den er ikke tilgjengelig i øyeblikket.
Buglioni er et relativt nytt vinblad siden de kun har laget vin siden 1993. Og det var oppkjøpet av en eiendom i San Pietro in Caraiano (Fumane) som satte dem på sporet. Men røttene i Verona-regionen er dype. Familien har lange tradisjoner innen tekstil som har vært en av de viktigste industrigrenene i regionen siden middelalderen. I dag deler familien sin tid mellom vin og serveringssteder. L'Osteria del Bugliardo finnes nå på tre adresser, i Verona, Bolsano og Santa Maria di Negrar. I tillegg har Buglioni åpnet et agriturismo i luksusklassen i San Ambrogio di Valpolicella.