Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Det er ikke til å komme fra at å selge rødvin fra tysktalende vinregioner er en jobb for entusiastene, og selv for dem kan det bli i tyngste laget. Men det er for lengst slutt på den tiden da rødvin fra Tyskland eller Østerrike var synonymt med lys rød svært syrlig tynn og alkoholsvak væske.
Dessuten gir disse vinene en takknemlig(?) pause fra cabernet, merlot, syrah og sangiovese, for her er det lokale druer som gjelder.
Zweigelt er den mest utbredte druesorten i Østerrike, og en kryssing av St. Laurent og Blaufränkisch, to andre viktige østerrikske røde druer. Dens styrke er at den tåler kulde veldig godt, og er derfor velegnet i eksempelvis hvitvinsregionen Kamptal som er den kjøligste i hele Østerrike.
Super matvin til så vel fisk som lyst kjøtt. Det er all grunn til å hente den frem igjen når sommeren kommer, spesielt hvis den har byttet årgang til 2006, som for øvrig er veldig vellykket på de kanter. Denne rødvinen er nemlig enda bedre som blodfersk, og lett avkjølt.
Litt rundere i formene er Schmelzer Blauer Zweigelt 2005 (44951) som gir et veldig mykt og innsmigrende inntrykk. Noe som først og fremst skyldes at den kommer fra Burgenland, Østerrikes mest solfylte vindistrikt, som også har klart å skaffe seg et godt renommé for rødvin.
Selv om Zantho St. Laurent 2006 (44566) kanskje ikke umiddelbart gir assosiasjoner til en ung og lett eiket pinot noir, fungerer den likevel utmerket som en fattigmannsburgunder. Den er nemlig en veldig god partner til alt innen kjøtt, men helst tamt sådan.
For "the real thing" må du til Kamptal og Loimer Pinot Noir Terrassen 2005 (48713), også den fra en av regionens beste produsenter. Den byr på friskere bærpreg, mer i retning bringebær og kirsebær, men også mørke skogsbær, bedre syre, og noe sødme fra fatlagringen. Også den en god kjøttvin, om enn mer til det med fjærprakt.