Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:
Endringsorienterte unge mennesker i sentrale bystrøk gjør snart ikke annet enn å woke, i alle fall ikke på kjøkkenet. De har innsett at bedre, enklere og raskere mat går det ikke an å lage, og de har helt rett. Hvilket WOKkokeboken har til hensikt å overbevise deg om. Samtidig kommer den til å imponere og friste også de viderekomne i wokeverdenen.
Det geniale med denne buede kjelen er at alt du putter i den stekes raskt, mens du flytter det rundt i kjelen med en spatel eller skje, slik at grønnsaker beholder sin sprøhet, og kjøtt og fisk all sin smak. Maten kan stekes med et minimum av olje, eller dampes over en medfølgende rist under lokk.
Det fine med woken er at den tilbyr et slags alt i ett-konsept, uten at du får lapskausfornemmelser. Den gjør det mulig å lage de deiligste retter på rekordtid, det eneste som tar tid er å finne fram (alternativt handle inn) ingrediensene - og så kutte og snitte. Den jobben kommer du ikke forbi, for hemmeligheten er at når maten blir kuttet i mindre biter på kinesisk vis, tar det mye kortere tid å varmebehandle den. Det har de fleste råvarer nemlig bare godt av. Både smak, konsistens og farge tjener på det, viser det seg.
WOKkokeboken gir ikke bare en ypperlig innføring for nybegynnere, med A til Åforklaringer på utstyr, teknikker og ingredienser. Bokens pre er dens store, og svært varierte oppskriftsamling. Den inneholder godbiter fra asiatiske kjøkken, både det kinesiske og det thailandske, men også mer europeiske forslag som for eksempel hjort med asparges og kantarell, tilberedt ala wok.
Dette er bare starten. Så følger oppskrifter på kjøtt og fugl med og uten nudler i alle fasonger. Men kanskje aller morsomst: En rekke vegetaroppskrifter som soppgryte med sukkererter, brokkoli med hoisinsaus, savoykål med sesam og hvitløk, aubergine med shiitake, friterte bønner og asparges, karriwok med grønnsaker, dampet spinat med hvitløk.
Til dette kommer en rekke salater jo da, woken egner seg for salater også. Og det du kanskje blir mest overrasket over: den er utrolig velegnet til raske, stilige desserter.
Kanskje er du allerede den lykkelige eier av en wok? Samler den støv? Eller har du bare et par sikre nudelretter på programmet foreløpig? I så fall har du en morsom tid foran deg. For woken er som skapt for matlek og kulinariske eksperimenter. Med WOKkokeboken vår stiller du i elitedivisjonen uten unødvendige treningsrunder.
Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.