31. januar 2011 i Oslo - Eksklusiv og unik Bordeaux-smaking

Opplev noen av vinverdens mest elegante viner i det vi og vinlegenden Philippe Castéja, inviterer til en eksklusiv smaking av noe av det beste Bordeaux har å by på.
Redaksjonen
27 Januar 2011 - 17:03

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.
 
Denne kvelden har du en unik mulighet til å oppleve Bordeaux' mange uttrykk i det vi smaker elegante viner fra det stolte familieeide huset Borie-Manoux sammen med husets eier, Philippe Castéja.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
11 toppviner fra hele Bordeaux
Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker hele 11 viner fra klassifiserte châteauxer fra hele området denne kvelden.
 
Verdensberømte områder som Haut-Médoc, Pauillac, Pomerol, Margaux og Saint-Emilion er bare noe av det vi skal igjennom.
 
Hele 10 forskjellige châteauxer i fem vinområder i Bordeaux og over 200 hektar med vinmarker, har familiebedriften Borie-Manoux opparbeidet seg siden den spede begynnelse i 1870.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av ingen ringere enn Philippe Castéja selv, som sammen med Peer Pfeiffer leder oss igjennom denne unike smakingen og gir oss et godt innblikk i Bordeaux' fantastiske verden.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familieeid siden 1870
Det var i 1870 at Pierre Borie etablerte seg som negociant i Pauillac, med kontorer og kjellere i rue Pierre Castéja mens familien bodde i det storslåtte Château Batailley.
 
Det tradisjonsrike huset holdt til i Pauillac helt til etter 2.verdenskrig da husets hovedsete ble flyttet til Bordeaux by, og huset fikk navnet Borie-Manoux. 
 
Overtakelsen av familiebedriften av Emilie Castéja i 1961 markerte en skarpt skille og en sterk vekst for huset med introduksjonen av en rekke nye viner og kjøp av flere klassifiserte hus.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Besøk fra en Bordeaux-legende
Siden 1990-tallet har Emilie Castéjas sønn, Philippe, hatt ledelsen av et av de siste familieeide vinhusene i Bordeaux, Borie-Manoux, samt den direkte ledelsen av familiens eiendommer i Pomerol, Saint-Emilion, Pauillac og Saint-Estèphe. 
 
Han er i dag eier av ikke mindre enn 8 châteauxer på både venstre og høyre bredd av Bordeaux, deriblant 5. cru Chateau Batailley i Pauillac og 1. grand cru classé Chateau Trotte Vielle i Saint Emilion, samt er manager for to andre châteauxer.
 
Philippe Castéja regnes også som en av Bordeaux' mest betydningsfulle vinpersonligheter, og er i dag president for Conseil de Grands Crus Classés 1855 samt president for the French association of wine and spirit exporters (FEVS).
 
Det er første gang på svært lenge at denne vinlegenden besøker Norge, og nå har du en unik mulighet til å møte ham.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Vinene du får smake denne kvelden er (samtlige viner finnes på spesialbestilling):
 
• Château Baret 2006 Pessac-Leognan, kr 229,90 (tilleggsutvalg)
• Château Haut-Madrac 2006 Cru Bourgeois Haut-Médoc, kr 209,90 (tilleggsutvalg)
• Château Pontac Lynch 2006 Cru Bourgeois Margaux, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
 
• Chateau Beau-Site 2005 Cru Bourgeois Saint-Estèphe, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
• Château Haut-Bages Monpelou 2006 Cru Bourgeois Pauillac, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
Ch. Lynch Moussas 2001 (58160) i 2004-årgang, Grand Cru Classé 1855 Pauillac
Ch. Batailley 2007 (3761) i 2004-årgang, Grand Cru Classé 1855 Pauillac

• Château Pignon 2006 Lalande de Pomerol, kr 199,90 (tilleggsutvalg)
• Château Bergat 2006 Grand Cru Classé Saint-Emilion, kr 369,90 (tilleggsutvalg)
• Château La Croix du Casse 2006 Pomerol, kr 339,90 (tilleggsutvalg)
• Château du Domaine de l'Eglise 2006 Pomerol, kr 409,90 (tilleggsutvalg)

è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 31. januar 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.01.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirkersåledes hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Borie-Manoux

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her