30. august i Oslo - Verdens beste rieslinger

Du får selv oppleve verdens beste riesling i det vi smaker en rekke elegante viner tilbake til 1966 fra legendariske Kloster Eberbach.
Redaksjonen
30 Juni 2010 - 17:29

Tyskland er arnestedet for noen av verdens beste viner og den ubestridte kongen blant vindruene er riesling.
 
Denne kvelden skal vi smake ni elegante viner fra Rheingaus mest berømte vinhus helt tilbake til 1966, deriblant vinen som i 2008 fikk utmerkelsen "Verdens beste riesling".
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Toppklasse siden 1136
Kloster Eberbach ble grunnlagt av den franske munken St. Bernard de Clairvaux i 1136, og det tok ikke lang tid før vinene fra klosterets vinmarker rundt Eltville i Rheingau fikk et veldig godt renommé.
 
Munkene tok med seg både vinkunster og vinranker fra sitt hjemlige Burgund, og i dag regnes huset som blant de eldste produsentene av pinot noir i verden.
 
Husets rykte for topp kvalitet har gjort at Kloster Eberbach har hatt en prominent stilling som vineiendommen til Hertugen av Nassau (1803-1866), den Prøyssiske konge og Tyske keiser (1866-1945) og har siden 1945 vært eiendommen til den føderale staten Hesse.
 
Middelalderklosteret har også vært brukt som innspillingssted for filmatiseringen av Umberto Ecos "Rosens navn".
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Verdens beste riesling
I dag eier Kloster Eberbach mer enn 500 hektar av Tysklands beste vinmarker, med blant annet legendariske områder som Steinberg, Baiken, Gehrn, Berg Schlossberg, Berg Roseneck, Berg Rottland, Marcobrunn, Höllenberg.
 
Selv med mer enn 900 års vinmakertradisjoner bak seg har ikke huset vært redd for å fornye seg, og har i dag Europas mest moderne vineri og vinkjeller - i tillegg til de tradisjonelle middelalderkjellerne.
 
Det er riesling som er den klart viktigste druen ved huset i dag, og i 2008 ble deres Rauenthal Baiken Riesling Eiswein 1991 kåret til verdens beste riesling av et internasjonalt panel i Canberra, Australia.
 
Dette er én av vinene du får smake på dette unike kurset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Riesling i verdensklasse tilbake til 1966
Denne kvelden får du lære mer om et av verdens mest berømte vinområder, Rheingau, og får selv smake hvor forskjellig uttrykk riesling fra området kan ha.

Kloster Eberbach har en unik samling av eldre riesling, helt tilbake til 1700-tallet, og denne kvelden får du selv oppleve hvordan riesling utvikler seg over tid.
 
Blant kveldens ni viner, får du nemlig smake den elegante Rauenthal Baiken Riesling Auslese fra 1966!

Vi får besøk av ingen ringere enn direktøren for Kloster Eberbach, selveste Dieter Greiner, som vil lede denne spennende smakingen.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med deg venner og kjente på denne enestående smakingen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Riesling Auslese 1966, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 1650,-
• Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Riesling Eiswein 1991, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 2000,- (Verdens beste riesling, 2008)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 30. august 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.08.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer omglassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Kloster Eberbach

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her