30. august i Oslo - Verdens beste rieslinger

Du får selv oppleve verdens beste riesling i det vi smaker en rekke elegante viner tilbake til 1966 fra legendariske Kloster Eberbach.
Redaksjonen
30 Juni 2010 - 17:29

Tyskland er arnestedet for noen av verdens beste viner og den ubestridte kongen blant vindruene er riesling.
 
Denne kvelden skal vi smake ni elegante viner fra Rheingaus mest berømte vinhus helt tilbake til 1966, deriblant vinen som i 2008 fikk utmerkelsen "Verdens beste riesling".
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Toppklasse siden 1136
Kloster Eberbach ble grunnlagt av den franske munken St. Bernard de Clairvaux i 1136, og det tok ikke lang tid før vinene fra klosterets vinmarker rundt Eltville i Rheingau fikk et veldig godt renommé.
 
Munkene tok med seg både vinkunster og vinranker fra sitt hjemlige Burgund, og i dag regnes huset som blant de eldste produsentene av pinot noir i verden.
 
Husets rykte for topp kvalitet har gjort at Kloster Eberbach har hatt en prominent stilling som vineiendommen til Hertugen av Nassau (1803-1866), den Prøyssiske konge og Tyske keiser (1866-1945) og har siden 1945 vært eiendommen til den føderale staten Hesse.
 
Middelalderklosteret har også vært brukt som innspillingssted for filmatiseringen av Umberto Ecos "Rosens navn".
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Verdens beste riesling
I dag eier Kloster Eberbach mer enn 500 hektar av Tysklands beste vinmarker, med blant annet legendariske områder som Steinberg, Baiken, Gehrn, Berg Schlossberg, Berg Roseneck, Berg Rottland, Marcobrunn, Höllenberg.
 
Selv med mer enn 900 års vinmakertradisjoner bak seg har ikke huset vært redd for å fornye seg, og har i dag Europas mest moderne vineri og vinkjeller - i tillegg til de tradisjonelle middelalderkjellerne.
 
Det er riesling som er den klart viktigste druen ved huset i dag, og i 2008 ble deres Rauenthal Baiken Riesling Eiswein 1991 kåret til verdens beste riesling av et internasjonalt panel i Canberra, Australia.
 
Dette er én av vinene du får smake på dette unike kurset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Riesling i verdensklasse tilbake til 1966
Denne kvelden får du lære mer om et av verdens mest berømte vinområder, Rheingau, og får selv smake hvor forskjellig uttrykk riesling fra området kan ha.

Kloster Eberbach har en unik samling av eldre riesling, helt tilbake til 1700-tallet, og denne kvelden får du selv oppleve hvordan riesling utvikler seg over tid.
 
Blant kveldens ni viner, får du nemlig smake den elegante Rauenthal Baiken Riesling Auslese fra 1966!

Vi får besøk av ingen ringere enn direktøren for Kloster Eberbach, selveste Dieter Greiner, som vil lede denne spennende smakingen.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med deg venner og kjente på denne enestående smakingen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Riesling Auslese 1966, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 1650,-
• Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Riesling Eiswein 1991, ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 2000,- (Verdens beste riesling, 2008)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 30. august 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 15.08.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer omglassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Kloster Eberbach

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her