3. mai i Oslo - Smak italiensk raffinement i verdensklasse

Campania har vokst frem som et av Italias nye, spennende områder. Møt mannen bak noen av regionens aller beste viner og smak viner i stjerneklasse.
Redaksjonen
09 April 2010 - 16:50

Det lages en rekke fantastiske viner sør i Italia, og ett av kvalitesområdene fremst i rekken finner vi rundt Napoli, nærmere bestemt Campania.
Hele tre av Italias 36 områder med DOCG-klassifisering finner du her, og mye av æren for fremgangen må legges til vinhuset Mastroberardino.
 
Bli med i det vi får besøk av 10. generasjon vinmaker, Professor Piero Mastroberardino, som vil lære oss mer om området og ta oss med på en smaking av ikke mindre enn 10 unike viner.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Toneangivende
Campania har gjennom historien vært preget av de forskjellige folkegruppene som bosatte seg i området og den vinkulturen de brakte med seg.
 
Gjennom flere tusen år har det blitt laget vin i dette området, men det er først i de siste årene de har fått den anerkjennelsen de har fortjent. Helt sentralt i dette har familien Mastroberardino stått, og det er i dag 10. generasjon som fører arven videre.
 
Mastroberardino var ved sin grunnleggelse i 1878 det første søritalienske vinhuset som ble etablert.
 
Familiens kjærlighet til området har vist seg gjennom deres målbevisste arbeid for å lage kvalitetsviner basert på lokale druer, tradisjoner og jordsmonn, og i 1993 fikk Campania endelig sin første DOCG-status gjennom Taurasi.
 
 
Kraft og eleganse
Det er den lokale druen aglianico som gir vinene fra Taurasi sin store kompleksitet og eleganse.
 
Familien Matroberardino har vært kjent for å lage utmerkede utgaver av nettopp denne vinen og de sammenliknes ofte med stilen du finner i toppviner fra Barolo.
 
Huset lager også sin egen toppvin fra dette området, en såkalt supercampanier, som på grunn av en blanding av noen prosent piedirosso kun tilkjennegis med en IGT-klassifisering.
 
Naturalis Historia som vinen heter, har derimot en lengre maserasjon enn Taurasiene og får dermed en større fylde, lengre ettersmak og mer tanniner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Urolige forhold
Campania er til en stor grad preget av den aktive vulkanen Vesuv, og området rammes ofte av større og mindre jordskjelv.
 
Mastroberardino har heller ikke vært forskånet for dette, og fikk i 1980 ødelagt store deler av eiendommen. Dette gjorde at de kunne bygge opp et helt nytt produksjonsanlegg med det siste innen teknologi, noe som ikke minst har gitt et utslag på deres hvite viner.
 
Det kanskje mest kjente området som har blitt rammet av Vesuv er Pompeii, og Mastroberardino var det naturlige valget i det man skulle begynne å gjenskape vinmakingen fra dette historiske området.
 
I alt fem parseller i Pompeii er dyrket opp med samme beplantningssystem og med lokale druetyper som passer til området, og de første flaskene fra Villa dei Misteri ble lansert i 2001.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Campania bedre å kjenne i det vi får besøk av professor Piero Mastroberardino.
 
Han vil gi deg en god innsikt i så vel området som de forskjellige vinstilene du kan finne, og du vil selv få smake ikke mindre enn 10 viner i løpet av kurset. Deriblant får du smake hele tre årganger av deres Radici Reserva DOCG.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Radici Taurasi DOCG 2005, ca pris kr 265,50 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1998, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1997, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Arrangementet er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å klikke på lenken over. Vi vil kontakte de på ventelisten så snart vi får ledige plasser.
 
 
Tid: 3. mai 2010 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 25.04.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her