28. mars 2011 i Oslo - Stjernespekket Barolo- og Barbaresco-smaking

Møt en av Italias nye superstjerner, Luca Roagna, som sammen med artisten Sigurd Wongraven tar deg med på en reise gjennom Piemontes enestående viner.
Redaksjonen
08 Mars 2011 - 14:00

Det er ingen tvil om at Barolo og Barbaresco i Piemonte er to av de mest anerkjente og berømte vinområdene i Italia og verden for øvrig.

Vinene herfra kan beskrives som kraftfulle, men på samme tid elegante og raffinerte, og antallet barolo- og barbaresco-entusiaster er økende.

Denne kvelden får du muligheten til å lære mer om de verdensberømte områdene, i det vi får besøk av en av området store, unge stjerner, Luca Roagna, og smaker åtte av hans fantastiske viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
8 viner i verdensklasse
Gjennom denne enestående smakingen vil Luca Roagna gi deg et godt inblikk i sin filosofi både når det gjelder arbeidet i vinmarkene og i vinproduksjonen.
 
Du vil også få mulighet til selv å oppleve hans piemontesiske vinmakerkunst i det vi smaker ikke mindre enn åtte unike viner. Blant annet får du smake to baroloer og hele fire barbarescoer, hvorav Barbaresco Montefico i både 2004- og 2005-årgangen.
 
I 2010 innledet Luca Roagna et samarbeid med en av Norges største internasjonale stjerner, Sigurd Wongraven fra bandet Satyricon. Han vil selv fortelle om hvordan de i samarbeid lagde deres Alleanza Langhe Rosso og Unione Barolo, som ble kåret til "Årets vin 2010" av Bergens Tidende.
 
Foredraget blir holdt på engelsk og norsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Roagna">Les mer om Roagna her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 28. mars 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.03.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Ung, men tradisjonell
Det er nå ti år siden Luca Roagna overtok ansvaret for vinmakingen fra sin far som 5. generasjon. Han omtales gjerne som ultratradisjonell, men han på ingen måter konvensjonell, og er nok heller en nyskapende tradisjonalist.
 
Roagna-familien er ofte de siste til å starte innhøstingen i Piemonte, noe som gir dem modne tanniner. Til tross for det sliter de ikke med lav syre eller høy alkohol takket være svært gamle vinstokker, ingen bruk av gjødsel og det ser ut til at deres lokale nebbiolovarianter gir høyere syre og lavere sukkerinnhold enn de fleste andre.
 
Videre bruker de kun naturgjær i vinene sine og disse ville gjærtypene er ikke like effektive som industrielt fremstilt vingjær når de omdanner sukker til alkohol.

Luca Roagna bruker heller ingen temperaturkontroll under gjæringen. Bestefaren plantet trær langs solveggen på vineriet og det er ifølge 29 år gamle Luca godt nok.
 
Gode venner i Norge
Luca Roagna har mange venner i Norge. Det det skyldes først og fremst at vinene han lager er av svært høy kvalitet, men mange har også falt for den unge vinmakerens naturvennlige tilnærming til faget.
 
Roagna har naturens ve og vel i bakhodet i alt han foretar seg og onde tunger vil nok ha det til at familien driver sine vinmarker som man ville drevet en skog. Her vokser nemlig ville gressorter, bønner og urter i en utstrekning som nesten ser ut til å overmanne vinstokkene.
 
Men det er en grunn - en svært god grunn. Den frodige floraen mellom vinstokkene gjør at familien Roagna slipper å bruke plante- og insektgifter. Denne kjærligheten og respekten for naturen kombinert med solid kunnskap, gamle vinstokker og noen av områdets aller best beliggende vinmarker gir fantastiske resultater.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Heavy samarbeid med Wongraven
Høsten 2010 lanserte Luca Roagna to nye viner i samarbeid med en av Norges største eksportartikler, Sigurd Wongraven fra bandet Satyricon. Wongraven har en kompromissløs tilnærming til musikk og så også til vin.
 
Denne kvelden vil Gamle Logen stå i svartmetallens tegn når Satyricon-vokalisten selv forteller om tilblivelsen av hans Alleanza Langhe Rosso og Unione Barolo.
 
Etter lanseringen har Unione Barolo vært Norges mest solgte Barolo. Den ble også kåret til "Årets vin 2010" av Bergens Tidende og eksporteres nå både til USA og Sverige og snart står England og Tyskland for tur.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Foto: Roagna

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her