26. oktober i Oslo - Smak 11 utsøkte cognacer

Bli med på en enestående smaking av cognacer, hvor den eldste er hele 70 år gammel.
Redaksjonen
06 Oktober 2009 - 16:15

Langs bankene til den 380 kilometer lange elven Charente i sørvest Frankrike, ligger vinmarkene som gir råstoffet til et av verdens mest berømte brennevin, cognac.
 
Nå kan du lære mer om området, om hvordan cognac lages og smake ikke mindre enn 11 elegante cognacer sammen med en av Norges fremste eksperter på cognac, og kjellermesteren ved et av Norges mest populære cognachus.
 
Gå ikke glipp av denne spennende smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Spennende nyskapninger
De senere årene har Cognac sett en bølge av nytenkning og innovasjon innen hva slags type cognacer som blir fremstilt. Ikke minst gjelder det fokuset man har hatt på såvel cognac brut (ikke tilsatt farge eller smak), som enkeltvinmarkscognacer.
 
Denne kvelden får du lære mer om de de forskjellige stilene og selv smake forskjell på dem i det vi får besøk fra et av de mest populære cognachusene i Norge - Bache-Gabrielsen.
 
100 år med tradisjoner
Det er ingen ringere enn kjellermester ved Bache-Gabrielsen, Jean Philippe Bergier, som sammen med vår egen Toralf Bølgen, besøker oss denne kvelden. De lærer deg mer om området Cognac, samt den fascinerende historien om det en gang lille cognachuset i Frankrike og hvordan de lager denne umåtelig populære drikken.

I 2005 kunne huset feire sine 100 år som cognacprodusent, og de siste årene har en rekke nye cognacer funnet veien til norske vinmonopolhyller fra dette spennende huset.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
11 cognacer og én spesialitet på én kveld
At nordmenn elsker cognac er ingen overdrivelse, og denne kvelden får du smake ikke mindre enn 11 cognacer samt én spesialitet fra Charente.
 
Her får du selv smake enkeltvinmarkscognacer, cognac brut, og Bølgen og Bergier sitt samarbeidsprosjekt rundt tre helt spesielle cognacer.
 
Du får også smake den tradisjonsrike Pineau de Charentes og vi avslutter kvelden med en cognac med en gjennomsnittsalder på godt over 70 år.

Foredraget vil bli holdt på norsk og engelsk.

Ta med deg dine gode kolleger og venner på en uforglemmelig smaking!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Bache-Gabrielsen Domaine Riffaud Single Estate, kr 445,- (80342, lanseres i basisutvalget november 2009)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 26. oktober 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.10.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her