Hele verdens kokkeelite ser til Norge og misunner oss den ekstremt gode fisken og skalldyrene som vi har så god tilgang på.
Vinterens første kokkekurs på fisk og skalldyr ble fort fulltegnet, så vi har dermed satt opp dette ekstrakurset.
Denne kvelden får du lage nye og spennende retter med utgangspunkt i et godt utvalg av det ypperste innen norske råvarer.
Kveldens kurs blir holdt hos Kulinarisk Akdademi med to av deres beste kokker; Harald Berger og Jostein Medhus.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="GI">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
Smakfullt program
Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir. Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.
Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.
Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 26. februar 2009, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 87, bygning 7, 0461 Oslo.
OBS: Kun 30 plasser.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 16.02.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
Norges beste kokker Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer.
Harald Berger er kanskje mest kjent fra Restaurant Oro, der han i tillegg til å ha gledet utallige med sine kulinariske kreasjoner, også var daglig leder en rekke år.
Opprinnelig er Berger fra Øvre Eiker, og han har jobbet tett med bøndene i hjembygda for å videreutvikle de fantastiske råvarene som finnes.
Harald Berger har også bidratt på en rekke topprestauranter før Oro, slik som Straaen Fiskerestaurant i Stavanger og som kjøkkensjef ved Bølgen & Moi, Lysverket i Bergen.
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Harald blant annet med seg Jostein Medhus.
Den sympatiske kokken har trass sin unge alder, en lang og lysende karriere bak seg.
Etter endt læretid på Jans Mat og Vinhus i Stavanger gikk turen videre til restauranthuset Metro i Sandnes, og Timbuktu i Stavanger. Her viste han raskt sitt talent og ble etterhvert kjøkkensjef for denne resaturanten og for en av Stavangers fremste fiskerestauranter, Straen.
Som med så mange andre unge kokker fristet det med et opphold i utlandet, og Medhus ble med på å luksushotellet Park Hyatt Zurich, hvor han jobbet som sous chef i to år.
Tilslutt vendte han nesen mot Oslo, der han før han begynte på Gastronomisk Institut jobbet på Palace Grill og som kjøkkensjef på Restaurant Oro.
I 2004 vant han også konkurransen "Flirting with seafood" under Gladmatfestivalen i Stavanger i sterk konkurranse med en rekke ledende kokker
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
Kulinarisk høyborg Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
Påmeldingslenken finner du ovenfor.