21. november - Smak herlige viner og portviner

Bli med eieren av én av de fremste vinhusene i Portugal på en spennende smaking.
Redaksjonen
07 November 2007 - 12:22

Bli med på denne smakingen av de fremste vinene til ett av Dourodalens fremste vinhus - Quinta do Crasto.
 
Det er ingen ringere enn eieren selv, Miguel Roquette, som vil ta deg med på en oppdagelsesferd i huset fabelaktige viner og portviner.
 
Du kan lese mer om Dourodalen og Quinta do Crastos historie nedenfor.
Pass på å ikke gå glipp av denne smakingen sammen med Miguel Roquette - meld deg på i dag!
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Quinta do Crasto Reserva 2005, kr 199.90 (45331 - Ny årgang, vil erstatte 2004)
• Quinta do Crasto LBV 1995, (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 370,-)
 

è Meld deg på her(klikk)
Arrangementet er nå avholdt

Tid: 21. november 2007 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,-
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 211107.
 
Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 15.11.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.

Portugals beste vinområde
Douro-dalen er et av de mest naturskjønne områdene i Portugal, og er kanskje mest kjent for sin portvin.
 
Det lages dog ikke bare portvin her, men også mye flott vin kommer fra dette området, noe vi har fått øynene opp for i de senere år.
 
I dag regnes regionen som en av de mest spennende vinområdene i hele Portugal, og Quinta do Crasto er anerkjent som en av de aller beste vingårdene i Douro.
 
Tradisjonsrikt område med spesiell vin
Tradisjonelle, røde Douroviner er alltid spennende, og forholdsvis uortodokse i forhold til hvordan vinprodusentene jobber i dag.
 
Sammensetningen hos Quinta do Crasto består av 25-30 forskjellige druesorter fra 60 år gamle parseller, hvor det ikke gjennomføres seleksjon av de forskjellige druene før knusing og fermentasjon finner sted.
 
Druemosten blir til ved tradisjonell fottråkking i store granitttanker ("lagares"), mens selve vinifikasjonen tar i bruk topp moderne teknologi. Fottråkking blir fremdeles benyttet da det er den mest skånsomme måten for uttrekk av druemosten.
 
Århundrelang tradisjon
Helt siden 1615 har det blitt laget vin på denne ideelt beliggende vingården på høyre bredd av Douro-elven, og i dag har de 130 hektar av de beste vinmarkene i området.
 
Kunsten å lage vin hadde allerede blitt perfeksjonert av Quinta do Crastos vinmakere mer enn 100 år før Douro ble verdens første klassifiserte vinområde i 1756.
 
Eiendommen har siden tidlig på 1900-tallet vært i familien Roquettes eie, og siden 1981 har Jorge og Leonor Roquette sammen med sine sønner Miguel og Tomás tatt over driften. De har fokusert på høykvalitetsviner og portviner, noe som har sikret huset posisjon blant de aller beste quintaene i Portugal.

Påmeldingslenken finner du ovenfor.
 
Foto: Quinta do Crasto

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her