21. november i Oslo - Santa Rita Gourmet Cup 2005

Bli med på en unik opplevelse. Denne helaftenen i Oslo 21. november blir spekket av innhold, med kokkekonkurranse, vinseminar og gourmetmiddag.
Redaksjonen
31 Oktober 2005 - 12:20

Santa Rita Gourmet Cup er en internasjonal kokkekonkurranse som arrangeres for syvende gang i år. Konkurransens mål er å heve kunnskapsnivået om vin blant kokkene slik at restaurantgjestene får en bedre totalopplevelse. I høst ble kokker fra 3 000 norske restauranter invitert til å delta i den store konkurransen, og nå er de fem finalistene klare. Vinneren reiser til Chile der han vil tilberede vinnermenyen for Santa Ritas ledelse. Vinmaker Carlos Gatica, som er ansvarlig for Santa Ritas vinfremstilling i Lontué, kommer til Oslo for å lede oss gjennom deres spennende viner.

I år kan du altså være med på:
• kåringen av årets norske vinner i denne internasjonale konkurransen
• smake hele ni av Santa Ritas fremragende viner
• få servert vinnermenyen fra 2004
 
Alt skjer i Gamle Logens ærverdige saler - midt i Oslo sentrum.

Tina Jakobsen, som har sitt daglige virke på Engø Gård, gikk av med seieren i fjorårets konkurranse. Hennes fabelaktige treretters meny vil vi få servert denne kvelden. Tina er en av landets ledende unge kokker og har flere meritter å vise til, bla. topplassering i Moreau Fish Dish Award 2005 samt Young Chef of the Year 2003.

Santa Rita er en Chiles eldste vinprodusenter. Allerede i 1805 ble vinkjelleren etablert i Maipo-dalen, og kalles i dag "Frihetskjelleren" etter eiernes engasjement i Chiles selvstendighetskamp mot spanjolene. Helt fra starten av har Santa Rita satt begrepet kvalitet i høysetet. Ønologer fra Frankrike ble på et tidlig tidspunkt rådført for å sikre vinens kvalitet, og de hentet sågar drueplanter fra Frankrike hjem til Chile - ingen liten operasjon på 1800-tallet.

Santa Rita dyrker vindruer i fem forskjellige områder: Maipo-, Casablanca-, Leyda-, Maule-, Apalta- samt Rapel-dalen. Huset dyrker en rekke druetyper i de forskjellige områdene, der hovedvekten ligger på Cabernet Sauvignon, Camenère, Merlot, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Det dyrkes også mindre kvanta av bla. Petit Syrah, Cabernet Franc, Riesling, Viognier og Malbec for å kunne komponere mer komplekse viner. Vinifikasjonen er ivaretatt av Santa Ritas to sjefsønologer, Cecilia Torres og Andrés Ilabaca, som begge i en årrekke har stått for utviklingen av Santa Ritas kvalitetsviner.

Kveldens omfattende program er som følger:
• klokken 18.00: Vinseminar: Oppdag Santa Ritas store portefølje - vi blir geleidet gjennom seks av deres viner samt deres fargerike historie av vinmaker Alejandro Wedeles.
• klokken 19.30: Apéritif
• klokken 20.00: Gourmetmiddag: Tina Jakobsens vinnermeny fra 2004 med tilhørende viner vil bli servert.

Ta med deg dine venner og delta på årets høydepunkt.
 

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="meldpaa">Meld deg på her (klikk)

MENY
Santa Rita Gourmet Cup 2005
Gamle Logen
21. november 2005
*
Apéritif
Santa Rita Rosé 2004
*
Gresskarbisque med orientalsk flan, gresskar og sjøkreps
Santa Rita Reserva Sauvignon Blanc 2004
**
Rapphøne med foie gras og kyllingfarse
Santa Rita 120 Merlot 2003
***
Kokos og sjokolade i ren passion
Santa Rita Late Harvest 2001
****
Tina Jakobsens vinnermeny - Santa Rita Cup 2004
 

Dette er vinene vi får smake under seminaret:
• FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="71763" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_71763" BOTTLEVIEW="2"> (magnum)

Til middagen (vinnermenyen 2004) skal vi drikke:

Dette arrangementet er nå avholdt.

Tid: 21. november 2005 kl. 18.00 (til 23.30)
Pris: kroner 975,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 211105. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 17.11.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ukens pastarett blander du på et øyeblikk
Dagens rett

Ukens pastarett blander du på et øyeblikk

En pakke tagliatelle og rester av røkelaks blir magisk med en kremet tomatsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ukens pastarett blander du på et øyeblikk
Dagens rett

Ukens pastarett blander du på et øyeblikk

En pakke tagliatelle og rester av røkelaks blir magisk med en kremet tomatsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy
Dagens rett

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy

Kyllingbryst eller -filet er manges go-to når maten skal raskt på bordet. Denne kombinasjonen er ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her