Godbiter i pollisten
19 år gammel bordeaux til fantasipris

19 år gammel bordeaux til fantasipris

Når denne er tom får du en som er enda eldre til samme pris. Og denne gangen er det trolig nok til alle.
11 Oktober 2017 - 13:45
Ch. Simard 1998

Ch. Simard St. Emilion Grand Cru 1998 er en deilig 19 år gammel østsidebordeaux – perfekt moden nå, med alle de gode aromaene av en merlotdominert vin, og med klare spor av cabernet franc. Det betyr bakt rød paprika, lær, plommer, blyant og mokka. Munnfølelsen er veldig god med fin stofflighet ved siden av flott bløthet. En moden vin som imidlertid holder fint en god stund til.

Når den er utsolgt, erstattes den av 1996-utgaven (samme varenummer) som ikke føles en dag eldre, men med den samme flotte bløtheten og kjøttfulle frukten.

Så er ikke dette en tilfeldig St. Emilion Grand Cru. Bak dette slottet står nemlig samme familie som eier blant andre Ch. Ausone som tilhører St. Emilion-eliten, nemlig 1er Grand Cru, classe A, som det finnes fire av (Angelus, Pavie og Cheval Blanc i tillegg).

St. Emilion Grand Cru på sin side er ikke så enestående som det kanskje høres ut som, det finnes i dag flere enn 200 slott i denne kategorien som ligger i bunnen av St. Emilion-klassifiseringen og under St. Emilion Grand Cru Classé. Men Ch. Simard er blant de mer overbevisende. Noe som demonstreres til fulle gjennom de to vellagrete utgavene.

Det har historie tilbake til 1400-tallet, men kom inn i Vauthier-familiens portefølje først for 70 år siden. Eiendommen ble delt i to da en jernbanelinje ble anlagt der. Ch. Simard er størst og teller 40 hektar. Kun en vin lages og vinifikasjonen er veldig tradisjonell med gjæring og modning i betongtanker.

Ch. Simard ligger midt i St. Emilions smørøye.
 Datteren i huset, Pauline Vauthier, med hunden Cork.

Simard ligger midt mellom storheter som Ch. Canon La Gaffelière og Ch. La Gaffelière og ikke minst et par steinkast unna storesøster Ch. Ausone. Slottet er i usedvanlig godt selskap med andre ord, selv om det ikke deler den samme statusen. 

Prisen er også usedvanlig gunstig all den tid dette slottet oppnår en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på NOK 245 (altså omtrent det både 1998 og 1996 koster) mens det da er det langt yngre viner det er snakk om.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Vignobles Vauthier Mazière
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    299.90 kr
    Varenummer:
    7824201
    89 POENG
    Ch. Simard
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her