Godbiter i pollisten
19 år gammel bordeaux til fantasipris

19 år gammel bordeaux til fantasipris

Når denne er tom får du en som er enda eldre til samme pris. Og denne gangen er det trolig nok til alle.
11 Oktober 2017 - 13:45
Ch. Simard 1998

Ch. Simard St. Emilion Grand Cru 1998 er en deilig 19 år gammel østsidebordeaux – perfekt moden nå, med alle de gode aromaene av en merlotdominert vin, og med klare spor av cabernet franc. Det betyr bakt rød paprika, lær, plommer, blyant og mokka. Munnfølelsen er veldig god med fin stofflighet ved siden av flott bløthet. En moden vin som imidlertid holder fint en god stund til.

Når den er utsolgt, erstattes den av 1996-utgaven (samme varenummer) som ikke føles en dag eldre, men med den samme flotte bløtheten og kjøttfulle frukten.

Så er ikke dette en tilfeldig St. Emilion Grand Cru. Bak dette slottet står nemlig samme familie som eier blant andre Ch. Ausone som tilhører St. Emilion-eliten, nemlig 1er Grand Cru, classe A, som det finnes fire av (Angelus, Pavie og Cheval Blanc i tillegg).

St. Emilion Grand Cru på sin side er ikke så enestående som det kanskje høres ut som, det finnes i dag flere enn 200 slott i denne kategorien som ligger i bunnen av St. Emilion-klassifiseringen og under St. Emilion Grand Cru Classé. Men Ch. Simard er blant de mer overbevisende. Noe som demonstreres til fulle gjennom de to vellagrete utgavene.

Det har historie tilbake til 1400-tallet, men kom inn i Vauthier-familiens portefølje først for 70 år siden. Eiendommen ble delt i to da en jernbanelinje ble anlagt der. Ch. Simard er størst og teller 40 hektar. Kun en vin lages og vinifikasjonen er veldig tradisjonell med gjæring og modning i betongtanker.

Ch. Simard ligger midt i St. Emilions smørøye.
 Datteren i huset, Pauline Vauthier, med hunden Cork.

Simard ligger midt mellom storheter som Ch. Canon La Gaffelière og Ch. La Gaffelière og ikke minst et par steinkast unna storesøster Ch. Ausone. Slottet er i usedvanlig godt selskap med andre ord, selv om det ikke deler den samme statusen. 

Prisen er også usedvanlig gunstig all den tid dette slottet oppnår en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på NOK 245 (altså omtrent det både 1998 og 1996 koster) mens det da er det langt yngre viner det er snakk om.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Vignobles Vauthier Mazière
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    300.00 kr
    Varenummer:
    7824201
    89 POENG
    Ch. Simard
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her