Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet. Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336 |
13. september i Oslo - Enestående Burgund-smaking
Smak unike viner i verdensklasse fra et av verdens aller beste vinområder.
Redaksjonen
26 August 2010 - 17:02
Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet i det vi smaker en rekke fabelaktige viner.
Du får smake et godt utvalg av såvel premier- som grand cru-viner denne kvelden.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Kvalitet i mer enn 270 år
Det var i 1731 at Michel Bouchard etablerte seg som vinhandler i Volnay sammen med sin sønn Joseph - Domaine Bouchard Père & Fils var født.
Gjennom flere generasjoner har familien arbeidet utrettelig med det som i dag er et av Burgunds mest prestigiøse vinhus.
Det var sønnen Joseph som kjøpte de første vinmarkene i Volnay i 1775, og takket være den franske revolusjonen i 1789 kunne familien sikre seg en rekke vinparseller som tidligere tilhørte kirken.
I dag har huset ikke mindre enn 130 hektar vinmarker i hjertet av Burgunds Côte d'Or, fordelt på en rekke berømte parseller, med hele 12 hektar grand cru- og 74 hektar premier cru klassifiseringer.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Slottsherrer
1820 står som en milepæl i husets historie, i det de kjøpte Château de Beaune med tilhørende vinmarker.
Slottet som tidligere var eiendommen til kong Ludvig XII, er i dag et kulturhistorisk landemerke samtidig som det langs de tykke kjellermurene er omhyggelig lagret flere tusen flasker vin tilbake til 1820.
Her lagres også husets toppviner under perfekte forhold frem til de blir lagt ut for salg.
I 1995 ble vinhuset kjøpt opp av den renommerte champagnefamilien Henriot, med Joseph Henriot i spissen. Siden overtakelsen har han jobbet utrettelig med å føre det tradisjonsrike huset videre og inne i
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smak 8 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Victor Pepin fra Domaine Bouchard Pére & Fils, og han vil lære deg mer om et av verdens aller mest berømte vinområder.
I løpet av kurset får du smake fire hvite og fire røde viner i verdensklasse, deriblant Bouchard Le Corton og Bouchard Meursault Perrieres.
Foredraget holdes på engelsk.
Gå ikke glipp av denne enestående vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
Hvitviner:
• Bouchard Meursault 2007 (31893) - i 2008-årgang
• Bouchard Meursault Perrières 2007 (59095) - i 2008-årgang
Rødviner:
• Bouchard Bourgogne Rouge la Vignée 2011 (7623) - i 2008-årgang
• Bouchard Gevrey-Chambertin 2011 (55511) - i 2008-årgang
• Bouchard le Corton 2006 (59096) - i 2008-årgang
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 13. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 05.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Foto: Bouchard Père & Fils
Forsiden akkurat nå