13. september i Oslo - Enestående Burgund-smaking

Smak unike viner i verdensklasse fra et av verdens aller beste vinområder.
Redaksjonen
26 August 2010 - 17:02

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet i det vi smaker en rekke fabelaktige viner.
 
Du får smake et godt utvalg av såvel premier- som grand cru-viner denne kvelden.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet i mer enn 270 år
Det var i 1731 at Michel Bouchard etablerte seg som vinhandler i Volnay sammen med sin sønn Joseph - Domaine Bouchard Père & Fils var født.
 
Gjennom flere generasjoner har familien arbeidet utrettelig med det som i dag er et av Burgunds mest prestigiøse vinhus.
 
Det var sønnen Joseph som kjøpte de første vinmarkene i Volnay i 1775, og takket være den franske revolusjonen i 1789 kunne familien sikre seg en rekke vinparseller som tidligere tilhørte kirken.
 
I dag har huset ikke mindre enn 130 hektar vinmarker i hjertet av Burgunds Côte d'Or, fordelt på en rekke berømte parseller, med hele 12 hektar grand cru- og 74 hektar premier cru klassifiseringer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Slottsherrer
1820 står som en milepæl i husets historie, i det de kjøpte Château de Beaune med tilhørende vinmarker.
 
Slottet som tidligere var eiendommen til kong Ludvig XII, er i dag et kulturhistorisk landemerke samtidig som det langs de tykke kjellermurene er omhyggelig lagret flere tusen flasker vin tilbake til 1820.
 
Her lagres også husets toppviner under perfekte forhold frem til de blir lagt ut for salg.
 
I 1995 ble vinhuset kjøpt opp av den renommerte champagnefamilien Henriot, med Joseph Henriot i spissen. Siden overtakelsen har han jobbet utrettelig med å føre det tradisjonsrike huset videre og inne i
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smak 8 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Victor Pepin fra Domaine Bouchard Pére & Fils, og han vil lære deg mer om et av verdens aller mest berømte vinområder.
 
I løpet av kurset får du smake fire hvite og fire røde viner i verdensklasse, deriblant Bouchard Le Corton og Bouchard Meursault Perrieres.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Gå ikke glipp av denne enestående vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
Hvitviner:
Bouchard Meursault 2007 (31893) - i 2008-årgang

Rødviner:
Bouchard le Corton 2006 (59096) - i 2008-årgang

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 13. september 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 05.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Bouchard Père & Fils
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her