Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Del vaniljestangen i to langsetter og skrap ut frøene. Ha alt i en kjele med honning og yoghurt. Varm opp forsiktig og rør til honningen er godt blandet med yoghurten. Avkjøl litt og ta ut vaniljestangen. Rør ut gelatinen i 2 ss kokende vann.
Pisk inn i gelatinen i yoghurten.
Hell i porsjonsskåler eller -glass. Hvis du bruker en sprøytepose, får du fine topper.
Sett kaldt i 1,5-2 timer eller til panna cottaen er stiv.
Tyttebærsaus/gele:
Ha bær (tinte hvis de er fryste) og melis i en blender og kjør til jevn saus. Sil for å fjerne skall.
Hell sausen over panna cottaen. Pynt med rosmarinkvast.
Du kan også lage gele ved å røre ut oppbløtete geltainplater i kokende vann og så piske dette inn i tyttebærsausen. La den avkjøle og stivne litt før du heller den rundt toppen av panna cottaen som på bildet.
Har du tranebær, kan du godt bruke dem i stedet. Beregn i så fall litt mer bær.
Server med sprø småbakst.