Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus
Foto: nata_vkusidey

Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus

Tyttebær er altfor lite brukt, gitt denne bærtypens gode egenskaper. De er ikke så gode å spise naturell, men med litt sukker, skjer underverker. I denne desserten møter de syrlig gresk yoghurt som er rundet av med honning. En frisk og god avslutning på et godt måltid.

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Del vaniljestangen i to langsetter og skrap ut frøene. Ha alt i en kjele med honning og yoghurt. Varm opp forsiktig og rør til honningen er godt blandet med yoghurten. Avkjøl litt og ta ut vaniljestangen. Rør ut gelatinen i 2 ss kokende vann.

Pisk inn i gelatinen i yoghurten. 

Hell i porsjonsskåler eller -glass. Hvis du bruker en sprøytepose, får du fine topper.

Sett kaldt i 1,5-2 timer eller til panna cottaen er stiv.

Tyttebærsaus/gele:
Ha bær (tinte hvis de er fryste) og melis i en blender og kjør til jevn saus. Sil for å fjerne skall.

Hell sausen over panna cottaen. Pynt med rosmarinkvast.

Du kan også lage gele ved å røre ut oppbløtete geltainplater i kokende vann og så piske dette inn i tyttebærsausen. La den avkjøle og stivne litt før du heller den rundt toppen av panna cottaen som på bildet. 

Har du tranebær, kan du godt bruke dem i stedet. Beregn i så fall litt mer bær.

Server med sprø småbakst.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her