Wenches smuldrepai - av rabarbra, med smak av ingefær og kanel

Ingredienser
500 g rabarbra stilker
2 ss vann
150 g sukker
1 ts revet frisk ingefær
½ ts revet sitronskall
1 ts kanel

Smuldre "deig":
150 g kaldt smør
5 ss sukker
75 g hakkede valnøtter ev mandler
2 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn

Vaniljesaus:
4dl melk
1 vaniljestang
1 dl sukker
4eggeplommer
1 ts maizenna

Fremgangsmåte

Trekk av det grove skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter, legg i en kasserolle sammen med vann, sukker, ingefær, sitronskall og kanel.
Kok opp og la trekke 1 min, til stilken så vidt begynner å bli myke.

Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen, fordel halvparten av deigen i en paiform eller ildfast form.
Legg rabarbraene over og fordel resten av deigen over.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC ca 25-30 min.

Server med vaniljeis, vispet krem, vaniljekesam eller vaniljesaus

Vaniljesaus:
Kok opp melk og splittet vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Tilsett eggeblandingen, sammen med maizennamel, i den varme melken under omrøring til en fyldig saus.
Sausen bør ikke koke, da skiller eggene seg.
Sil og avkjøl.

Tips til enkel vaniljesaus:
Erstatt 2 eggeplommer med 2 ts maisennamel.
Fremgangsmåten som beskrevet over.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her