Vannbakkels

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og margarin. Dra kjelen av platen.
  2. Ha i alt melet på en gang og rør til deigen samler seg i en klump. Sett kjelen tilbake på platen og pass på at "melklumpen" blir gjennomvarm.
  3. Avkjøl "klumpen" litt, mens du pisker sammen eggene.
  4. Halvparten av eggene røres godt inn. Tilsett resten av eggene, litt om gangen, mens du rører godt. Du har tilsatt nok egg når deigen faller tungt ned fra sleiva.
  5. Sett vannbakkels på stekeplate med spiseskje og slikkepott. Husk at kakene skal ha plass til å heve seg.
  6. Stek kakene på nederste rille ved 200 C i 20-25 minutter. Du må ikke åpne stekeovnsdøra under stekingen, da faller kakene sammen. Kakene er stekt når de ser "tørre" ut, og det har sluttet å piple væske/fett fra dem.
  7. Avkjøl kakene, del hver i to. Du kan servere vannbakkels med litt pisket krem tilsatt kunstig søtningsstoff.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her