Pæreterte med sjokolade og kanel

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle lett bunnen og sidene til en 2,5 cm dyp terteform med diameter 23 cm.

Ha alle ingrediensene til tertebunnen i en bakebolle. Ha i det sammenpiskede egget til slutt og bland alt sammen til en fast deig. Du kan også blande sammen alle ingrediensene til tertedeigen i en matmølle og kjøre til deigen danner en ball.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den lett. Kjevle deigen til en sirkel stor nok til å passe i terteformen.

Rull deigflaket lett rundt kjevlet, legg det over terteformen, rull det ut og press det fast mot bunnen og sidene i formen. Forstek terteskallet i 10 minutter. Ta det deretter ut av ovnen og sett formen på rist.

Legg pæreskivene i et pent mønster oppi terteskallet.

Ha vann og sjokolade i en ildfast bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Mens smør og sjokolade smelter i vannbad, stivpisk eggehvitene.

Pisk sammen eggeplommer, sukker, lettrømme og kanel. Bland deretter i sjokolademassen. Vend forsiktig i eggehvitene. Hell fyllet over pærene i terteskallet.

Sett terteformen inn i ovnen igjen og la den steke i 20 minutter. Tertefyllet ser litt løst og rennende ut først, men stivner under avkjøling.

Avkjøl terten på rist før den serveres med et melisdryss over.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her