Tunfisk-tartar Tragamar
Foto: stockphoto.com/

Tunfisk-tartar Tragamar

Etter et minne fra en super restaurant ved havet, Costa Brava.

Fremgangsmåte

Lag en aioli på egg, hvitløk, olje og hvitvinseddik. Bland avocadoene sammen med sitronsaften i en foodprosessor til du har en glatt konsistens. Rist så sesamfrøene lett i en tørr stekepanne og sett til side mens du lager tartaren.

Finhakk tunfisken for hånd til den har en fin tartar-konsistens. Ikke kjør tunfisken i en food prossessor, da den blir for seig. Skjær fire tykke skiver av landbrødet og stikk ut rundinger med et glass.
 
Stryk på et tynt lag aioli på brødet. Legg en tykk skive bifftomat oppå. Dandér en god skje av avocadoblandingen på tomatsiven. Topp dette med en generøs mengde tunfisk og dryss over ristede sesamfrø og ha over litt sesamolje på tallerkenen. Avslutt med et dryss Madonsalt og en kvast frisk timian.

Etter et minne fra en super restaurant ved havet, Costa Brava.

Flere oppskrifter med tunfisk

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her