- Sjokoladebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. - Tilsett til slutt smeltet smør som du har latt avkjøle noe.
- Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og strø i sukker. Hell i røren og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
- Vaniljekrem:
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. - Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna.
- Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
- Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
- Tilsett den smeltete gelatinen i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
- Trøffelkrem:
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. - Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
- Sette sammen kaken:
Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. - Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner.
- Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet.
- Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
- Sjokoladeglasur:
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. - Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.
- Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.
Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker
Mange deilige sjokoladekaker finner du her