Sett stekeovnen på 175 °C. Smelt 100 g sjokolade og smør i et vannbad.
Ha egg og sukker i en stålbolle og sett det over en kjele med vann som er rett under kokepunktet. Vannet skal ikke berøre bollen. Pisk til eggedosis mens bollen står på varmen. Eggedosisen skal bli varm (men selvfølgelig ikke så varm at den skiller seg.)
Ta eggedosisen av kjelen og bland den med den smeltede sjokoladen og smøret. Rør godt sammen.
Bland mel, salt og bakepulver og vend det inn i sjokoladeblandingen. Vend inn den hakkede sjokoladen til slutt.
Tips:
Hvis du avkjøler deigen litt før du fortsetter, blir det lettere å rulle kulene, men du kan også bruke en teskje.
Rull konfektstore kuler av deigen og legg på en bakeplate med bakepapir. Stek kulene i ca. 5 minutter til de flyter lett ut og får en tørr stekeskorpe, de skal se litt blanke og sprukne ut i overflaten.
Ta ut og avkjøl. Kjeksene skal være sprø utenpå, men myke og seige inni når de er kalde.
Sverre Sætres tips1:
Dandelion lager sine konfektcookies med ½-1 ts finmalt espressokaffe (altså bare malte kaffebønner, ikke ferdig brygget kaffe) i røra sammen med mel, salt og bakepulver. Jeg har droppet det her, men du kan godt prøve det selv.
Tips2:
Om du er en ordentlig sjokoladetøffing kan du bake ut litt større kuler, så du får ferdige kaker mer som vanlige cookies – og med enda mer av det myke fyllet. Men vær obs – de er mektige! Du må også regne med å øke steketiden litt om du gjør kakene større.
Her finner du flere oppskrifter på deilige cookies
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig