- Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).
- Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
- Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.
- Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter.
- Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå.
- Spis kaken lun med syltetøy eller friske bær og pisket kremfløte.
Tips:
Den tradisjonelle svenske ostekaken er syrlig og fyldig med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og jordbær. Men også andre bær fungerer utmerket.
Vi har selvsagt mange supre oppskrifter på slike ostekaker også
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig