Suppebrød

Ingredienser
1/2pk Tørr Gjær
1/4dl Melk (lunken)
1ts Sukker
2ss Rømme
3ss Creme Fraish
1ts Salt
1ts Bakepulver
1 Egg (pisket)
2ss Rapsolje
2fedd Hvitløk (finhakket)
ca 8dl Hvetemel


Vann til pensling og Maldonsalt til strøing

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i melken og tilsett sukkeret. La blandingen stå lunt i 15min.
Bland inn rømme, creme fraish, salt, bakepulver, egg, olje, hvitløk og 1/4 av melet. Rør om til blandingen blir blank.
Tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen godt.
Varm en bolle i varmt vann, tørk den og pensle den med olje. Legg deigen i og la den heve i ca 1t til deigen er dobbelt så stor.
Forvarm ovnen til max varme på din ovn (ca 250 -300grader C) og klargjør to stekeplater med bakepapir.
Del deigen i åtte og form dråpeformet flate brød med hendene.
Pensle brødene med vann og strø på maldonsalt.
Stek brødene i ca 5-7min siste min. med grill funksjon.

Sendt inn av Therese Aalborg

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her