Steikt hummer med graskar og aubergine
Foto: Lise Bjelland

Steikt hummer med graskar og aubergine

Graskar og aubergine passer ypperlig til hummer

Fremgangsmåte

  1. Graskarpuré:
    Del graskaret i like store bitar. Legg på brett og bak i omn på 150 grader til dei er møre.
  2. Køyr i blendar til glatt puré, med smør, appelsinsaft og salt.
  3. Sylta aubergine:
    Del sjalottlauken i skivar og fres han blank i olivenolje, tilset dei finhakka kvitlauksfedda det siste minutet.
  4. Ha i eddik og terningar av skrelt aubergine. Lat det småputre i 5 minutt, smak til med salt og pepper.
  5. Steikt hummer:
    Varm opp olja i ei panne. Ha i hummerhalen og steik i 1 minutt på medium høg varme. Ha så i smør og knust kvitlauk.
  6. Snu hummerhalen i panna og steik ferdig. Aus smør jevnleg over hummarhalen under steiking.

Tips:
Dette er en smaksrik rett og passer som forrett til fire eller en liten hovedrett til to.

Flere deilige retter med hummer

Les meir om havets kardinal her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ørjan Johannessen, Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her