- Skinnstekt krydret laks:
- Skjær laksefiletene i små pene biter. Tørk dem godt. Bland sammen krydderne og legg fiskebitene oppå krydderet med skinnsiden ned.
- Varm smør/ oljeblandingen i en panne og legg i fiskebitene med skinnsiden ned. La skinnsiden bli skikkelig brune.
- Hold fisken varm i en ildfast form i stekeovnen.
- Grønnsakskrem:
- Kjør koriander og smør sammen i foodprocessor.
- Kok sammen hvitvin, sjalottløk, fløte og kraft i en kjele til det har kokt inn til 1/3.
- Tilsett alle grønnsakene, kok opp og visp forsiktig inn koriandersmøret, litt etter litt. Skal ikke koke, bare holdes varmt, gjerne i stekeovnen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft like før serveringen.
- Rødbeteskum:
- Varm opp finhakkede rødbeter og kraft og bland i fløten. La koke opp, trekk til siden og visp inn smøret, litt etter litt.
- Pisk opp skummet med en stavmikser like før servering.
- Servering: Fordel grønnsakskremen på fire varme tallerkner og legg de stekte laksebitene over.
- Like før servering has rødbeteskummet over. Pynt med urter eller småsalat. Serveres med en god potetmos til, gjerne smakt til med hvitløk.
Flere fristende lakseretter finner du her