- Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.
- Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.
- Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.
- Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
- Fyllet:
Skrell eplene og skjær dem i båter. - Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.
- Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).
- Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.
- Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.
- Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.
- Stek paien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Server paien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig