Sprø eplepai med rosiner
Foto: Alf Børjesson

Sprø eplepai med rosiner

Denne eplepaien er inspirert av amerikanerens måte å lage pai på. Med myke deilige eplebiter og rosiner toppet med et deilig og sprøtt lokk. Serveres med vaniljeis eller pisket krem.

Fremgangsmåte

  1. Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.
  2. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.
  3. Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.
  4. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
  5.  Fyllet:
    Skrell eplene og skjær dem i båter.
  6. Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.
  7. Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).
  8. Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.
  9. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.
  10. Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.
  11. Stek paien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Server paien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her