Sprø aprikos- og eplestenger

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 C. Smør en langpanne på 23 x 28 cm.

Ha aprikosene og eplebitene i en gryte sammen med eplejuicen og det revne appelsinskallet. La det småkoke forsiktig i 10 minutter. La blandingen avkjøles litt og hell den opp i en matmølle eller hurtigmikser. Kjør maskinen til fruktmassen er glatt.

Rør sammen margarin og sukker i en stor bolle og vend deretter i melet, bakepulveret, havregrynene og nøttene.

Bre halvparten av havredeigen utover i bunnen av kakeformen. Øs aprikosblandingen oppå havredeigen og jevn den ut. Smuldre resten av havredeigen oppå fruktmassen og press forsiktig ned.

Stek kaken i 30 minutter, til den er gyllen. Skjær kaken i 16 like store stenger mens den fremdeles er varm og ligger i formen. La kaken avkjøles i formen på rist før du tar ut stengene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her