Dette er en av Italias mest berømte pastaretter. Noen ganger kalles sausen "hvit muslingsaus", for å skille den fra en annen klassiker, muslinger i tomatsaus. Slik serveres muslinger til pasta i Venezia:
Skrubb muslingene under rennende, kaldt vann, og kast alle som ikke er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
Varm opp halvparten av oljen i en stor kjele, ha i muslingene og 1 ss persille, og la det surre på sterk varme noen sekunder. Hell på vinen og legg på lokk. La det koke i ca 5 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
Ta opp muslingene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Sil kokekraften og sett til side. Legg til side åtte muslinger med skjell til garnityr, og rens resten.
Varm resten av oljen i en ren kjele. La de hele hvitløkfeddene surre over middels varme til de er gylne, og knus dem så med baksiden av en skje. Ta opp hvitløken med hullsleiv og kast den.
Ha de rensede muslingene i oljen og tilsett kokekraften litt etter litt, sammen med masse pepper. La det koke i 1-2 minutter, og tilsett mer kraft når sausen koker inn. Tilsett resten av persillen og la det koke i et par minutter.
Slå vannet av pastaen, ha den i kjelen og bland godt. Serveres i 4 skåler. Øs opp muslingene fra bunnen av kjelen og legg dem på toppen av porsjonen. Pynt med muslinger i skjell og server straks.