Laksen:
Skrap skinnet på laksen. Bland salt, pepper og mel. Vend skinnsiden av fisken i melblandingen. Dypp den i pisket egg og deretter i en miks av mandelflarn og parmesan.
Varm en blanding av olje og smør i en panne. Stek fisken i ca. 1 minutt. Legg over i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 3 minutter. La hvile litt.
Potetene:
Kok opp vann, ha i poteter. La koke i ca. 5 minutter. Hell av vannet. Rist godt.
Legg over i forvarmet ovn (220 grader) med grovsalt og pepper i ca. 15-20 min.
Før servering tilsettes god olivenolje, saft og skall fra sitron samt persille. Bland godt.
Mandelflarn tørristes i panne og tilsettes rett før servering.
Grønnsakene:
Kok opp vann. Ha i sukkererter i ca. 20 sekunder. Skyll med kaldt vann, la renne av i dørslag.
Tilsett skivet avokado og agurk. Bland dressing av sukker, olje sitron, vårløk og urter. Hell over og sett kaldt i ca. 15 min.
Sausen:
Surr løk i smør og olje til mykt. Tilsett balsamicoeddik, timian og sukker. Legg i sitronskiver, ca. 1 min pr side. Ta ut sitronene. Sil sausen hvis du ønsker den klar. Ha i kalvekraft, fløte og crème fraîche. Kok opp og smak til med hvit pepper.
Server fisken over to skiver sitron og grønnsakene, med poteter ved siden av. Drypp saus rundt.
Sendt inn av
Siw Haugan, SonOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008Retten ble nr. 2 i finalen.