Nicuatole (Maisgelé
Vann og maisdeigen mikses i blenderen.
Blandingen tilsettes kanelstenger, sukker og finhakkete mandler og kokes på middels varme til maismassen er kokt, cirka 10 minutter. Rør hele tiden.
Gelatinen blandes ut i litt varmt vann og tilsettes maismassen.
Kok opp og la koke i to minutter til før det helles i fire geléformer eller små glass. Strø rødfarget sukker på toppen.
La det hele stå i 40 minutter, eller til geléen har satt seg.
Ananas- og søtpotetgelé
Ananasen og søtpotetene kokes med sukker hver for seg. 12 ss sukker til ananasen og 8 ss sukker til søtpotetene.
Når ananasen og potetene er kokt møre (etter cirka 10 minutter), helles det overflødige vannet av og la stå til det kjølner litt før du mikser begge sammen i blenderen.
Fruktmousse
Jordbær, ost, kremfløte og sukker kjøres sammen i blenderen til den har en middels tykk konsistens.
Servering
Den stivnede maisgeléen legges i bunnen av dessertglasset, deretter fylles glasset til randen med fruktmoussen.
På toppen fordeles den sirupliknende ananas- og søtpotetgeléen.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig