Slik skal snickerskake smake
Foto: Norges sjømatråd

Slik skal snickerskake smake

Peanøtter smaker like godt i en kake som i snacksskåla. Prøv denne lettlagete og snacksy oppskriften på Snickerskake.

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk Ritz-kjeksen og peanøtter i en matprosessor. Ha i bakepulver og vaniljesukker i miksen.
 

Pisk eggehviter til stiv marengs. Når eggehviten begynner å skumme, har du i litt og litt av sukkeret. Når marengsen er stiv og alt sukkeret er godt blandet i, vendes kjeks og peanøttmiksen fra matprosessoren forsiktig i.

Fordel dette i en bakeform på 22-24 cm.

  1. Stek bunnen ved 180 grader i 25-30 minutter.
  2. Sjokoladekrem:
  3. Smelt smøret og ha i sukkeret. La dette stå på lav varme slik at sukkeret løses opp.
  4. Ha så i hakket sjokolade. Dette skal smeltes sammen til en fin tynn sjokoladesaus.
  5. Ta dette bort fra varmen og la det avkjøles litt.
  6. Pisk i eggeplommene og smør kremen på når den har stivnet litt.
  7. Pynt:
  8. Pisk fløtekrem til myk konsistens og legg den over sjokoladekremen. Ha til slutt hakkede peanøtter over.
  TIPS:
Fløtekrem skal ikke piskes for mye. Er den kornete, har du overpisket den. Den skal være myk og bevegelig i konsistensen. For et perfekt resultat pisker du kremen i håndmikser og når den tykner pisker du siste stykke med en håndvisp. Da er faren for overpisking mye mindre.

Foto: Karianne Moe Tørum

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her