Pisk eggehviter til stiv marengs. Når eggehviten begynner å skumme, har du i litt og litt av sukkeret. Når marengsen er stiv og alt sukkeret er godt blandet i, vendes kjeks og peanøttmiksen fra matprosessoren forsiktig i.
Fordel dette i en bakeform på 22-24 cm.
- Stek bunnen ved 180 grader i 25-30 minutter.
- Sjokoladekrem:
- Smelt smøret og ha i sukkeret. La dette stå på lav varme slik at sukkeret løses opp.
- Ha så i hakket sjokolade. Dette skal smeltes sammen til en fin tynn sjokoladesaus.
- Ta dette bort fra varmen og la det avkjøles litt.
- Pisk i eggeplommene og smør kremen på når den har stivnet litt.
- Pynt:
- Pisk fløtekrem til myk konsistens og legg den over sjokoladekremen. Ha til slutt hakkede peanøtter over.
Foto: Karianne Moe Tørum
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig