Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn et egg om gangen. Tilsett melken. Sikt sammen mel og bakepulver og elt alt til en jevn deig. La deigen stå kjølig en times tid.
Lag fyllet. Mal mandlene i en food processor, bland inn melis og tilsett eggehviter.
Kjevle ut ¾ av deigen til en rund leiv og kle formen med den. Fyll i mandelmassen.
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv, del den i 1½ cm brede strimler, og legg dem over mandelmassen slik at de danner ruter.
Legg en strimmel rundt kanten så alle deigendene blir dekket.
Pensle deigstrimlene med sammenvispet egg, og stek kaken. Kaken skal være litt myk inni, den må ikke overstekes.
Avkjøl kaken i formen, og sett den så over på fat.
Lyst på en annen kake så finner du over 400 andre oppskrifter her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig