Mandelbunn:
Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål. Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca. 20 x 30 cm.
Tips:
Du kan med fordel bruke kransekakedeig i stedet for marsipan.
Stek ved 180 grader i nedre del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.
Lag smørkremen. Varm bjørnebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Det sakl bli ca 5-6 ss pure. Avkjøl pureen.
Tips: Du kan godt bruke solbær i stedet for bjørnebær.
Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Fordel smørkremen jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokoladen over vannbad.
Tips: Du kan godt bruke hvit sjokolade i denne oppskriften.
Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær kaken i mindre stykker før servering.
Se alt du kan lage med bjørnebær
Bjørnebær smaker fortreffelig i drinker
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig