Slik lager du kryddersild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Slik lager du kryddersild

Lag deilig kryddersild selv. Mye enklere enn du tror og langt bedre enn den du får kjøpt i butikken.

Fremgangsmåte

  1. Vann eventuelt sildefiletene et par timer.
  2. Skjær dem i 1 cm brede skiver. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene.
  3. Legg sild og løk lagvis. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn før bruk. Server med potetsalat.
  4. Rødløksmarmelade
  5. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kasserolle til lys karamell. Tilsett eplejuicen og rør godt til sukkeret er helt løst opp.
    Ha også i de øvrige ingrediensene og la småkoke uten lokk til væsken er nesten kokt inn og løken er blank og helt gjennomkokt.
  6. Yoghurtsaus:
  7. Skjær av litt skall av appelsinen, men pass på å ikke få med det hvite.
    Kok opp litt vann og la skallbiten trekke noen minutter.
  8. Skyll under kaldt vann, tørk godt og finhakk. Bland med de øvrige ingrediensene.

Slik lager du den beste silden

Her får du sildeoppskriftene du trenger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her