- Vann eventuelt sildefiletene et par timer.
- Skjær dem i 1 cm brede skiver. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene.
- Legg sild og løk lagvis. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn før bruk. Server med potetsalat.
- Rødløksmarmelade
- Smelt sukkeret i en tykkbunnet kasserolle til lys karamell. Tilsett eplejuicen og rør godt til sukkeret er helt løst opp.
Ha også i de øvrige ingrediensene og la småkoke uten lokk til væsken er nesten kokt inn og løken er blank og helt gjennomkokt. - Yoghurtsaus:
- Skjær av litt skall av appelsinen, men pass på å ikke få med det hvite.
Kok opp litt vann og la skallbiten trekke noen minutter. - Skyll under kaldt vann, tørk godt og finhakk. Bland med de øvrige ingrediensene.
Slik lager du den beste silden
Her får du sildeoppskriftene du trenger