Slik lager du enkle fylte pannekaker
Apéritif

Slik lager du enkle fylte pannekaker

Her i landet tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker. I mange andre land er grove pannekaker med fyll av det vanlige slaget. Da blir de et godt middagdansmåltid.

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og salt og spe med melk til en jevn røre. Ha i sammenpisket egg, og smeltet smør. La hvile i ca 30 min.
 
Stek 6 pannekaker. Legg dem flatt på fat med matpapir imellom. Dekk til med glasshåndkle slik at de holder seg varme.
 
Saus:
Smelt smøret i en stekepanne.
Ha i sukker og grovhakkede nøttekjerner. La det småsurre over svak varme.
Skrell av det ytterste skallet på appelsinen med potetskreller.
Hakk det fint. Bland appelsinskall med saften av appelsinsaft og ha det i sukker/nøtteblandingen.
La sausen koke seg inn i ca 10 minutter.
 
Før servering:
Del isen i passe porsjonsstykker.
Pakk inn 1 porsjon is i hver pannekake.
Legg pannekakene med skjøten ned på et serveringsfat.
Gi sausen et siste oppkok, og trekk den fra varmen. Tilsett likør hvis ønsket.
Fordel sausen over pannekakene, og server.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her