Bland mel, sukker og salt og spe med melk til en jevn røre. Ha i sammenpisket egg, og smeltet smør. La hvile i ca 30 min.
Stek 6 pannekaker. Legg dem flatt på fat med matpapir imellom. Dekk til med glasshåndkle slik at de holder seg varme.
Saus:
Smelt smøret i en stekepanne.
Ha i sukker og grovhakkede nøttekjerner. La det småsurre over svak varme.
Skrell av det ytterste skallet på appelsinen med potetskreller.
Hakk det fint. Bland appelsinskall med saften av appelsinsaft og ha det i sukker/nøtteblandingen.
La sausen koke seg inn i ca 10 minutter.
Før servering:
Del isen i passe porsjonsstykker.
Pakk inn 1 porsjon is i hver pannekake.
Legg pannekakene med skjøten ned på et serveringsfat.
Gi sausen et siste oppkok, og trekk den fra varmen. Tilsett likør hvis ønsket.
Fordel sausen over pannekakene, og server.
Sendt inn av
Apéritif