Skrei eller torsk med blomkålkrem og brunet smør
Kulinarisk Akademi/Godfisk.no

Skrei eller torsk med blomkålkrem og brunet smør

Skrei er sesongbasert gourmetfisk. Du kan også bruke torsk i denne smaksrike oppskriften med smak av hvitløk, persille og soyasaus.

Fremgangsmåte

  1. Skrei: 
    Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 
  2. Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker. 
  3. Finhakk hvitløk og timian. 
  4. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. 
  5. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. 
  6. Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes.
  7. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.
  8. Brunet smør:
    Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær bladpersille i tynne strimler. 
  9. Varm smør og matfløte på lav varme, til det er nøttebrunt. Rør om av og til. Sil smøret og la det avkjøle. 
  10. Bland smøret med hvitløk, sjalottløk, bladpersille og soyasaus. Smak til med sitronsaft.
  11. Blomkålkrem:
    Rens og del blomkål i buketter. Kok bukettene i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 10 minutter. 
  12. Sil av fløtemelken og sett den til side. Kjør blomkålen glatt i en blender eller med en stavmikser.
  13. Ha i smør og litt av fløtemelken, og rør godt til du får ønsket konsistens på blomkålkremen. Smak til med salt og pepper.
  14. Server skreien med blomkålkrem og brunet smør. Dryss gjerne over litt friske urter hvis du har.

Tips:
Avslutt gjerne med sprø topping. Her kan du bruke alt fra puffede gresskarkjerner til sprøstekt bacon.

Se alt det andre du kan lage med skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kulinarisk Akademi/Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her