- Skrei:
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. - Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker.
- Finhakk hvitløk og timian.
- Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter.
- Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen.
- Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes.
- Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.
- Brunet smør:
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær bladpersille i tynne strimler. - Varm smør og matfløte på lav varme, til det er nøttebrunt. Rør om av og til. Sil smøret og la det avkjøle.
- Bland smøret med hvitløk, sjalottløk, bladpersille og soyasaus. Smak til med sitronsaft.
- Blomkålkrem:
Rens og del blomkål i buketter. Kok bukettene i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 10 minutter. - Sil av fløtemelken og sett den til side. Kjør blomkålen glatt i en blender eller med en stavmikser.
- Ha i smør og litt av fløtemelken, og rør godt til du får ønsket konsistens på blomkålkremen. Smak til med salt og pepper.
- Server skreien med blomkålkrem og brunet smør. Dryss gjerne over litt friske urter hvis du har.
Tips:
Avslutt gjerne med sprø topping. Her kan du bruke alt fra puffede gresskarkjerner til sprøstekt bacon.
Se alt det andre du kan lage med skrei