- Ovnstemperatur 180 grader i 40 min.
- Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra.
- Lag hvit saus og tilsett egg, skinke og makaroni. Smak til med krydder.
- Fyll røren i en ildfast form, og dryss litt tørt brød på toppen.
- Stek gratengen midt i ovnen til den er stivnet og har fått lys gylden farge.
- Serveres med salat og godt brød.
Tips:
Du kan bruke røykt skinke for ekstra smak, eller halv mengde spekeskinke. Da må du være forsiktig med saltet. Rester av pølser er også perfekt. Det gjelder selvsagt også fisk, kokt eller røykt.
Mange deilige retter med Makaroni
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig