- Sjokoladekjeks:
- Legg smør og sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.
- Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.
- Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.
- Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren med skje på to brett.
- Du trenger to sjokoladekjeks per terte.
- Stek ved 170 grader i 10-15 min.
- Kjeksbunn:
- Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.
- Smelt smøret og bland dette godt.
- Fordel dette på terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.
- Sett tertene kjølig.
- Sjokoladefyll:
- Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).
- Hakk sjokoladen i biter.
- Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.
- Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.
- Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!
- Når alt er godt blandet heller du deigen over tertebunnene.
- Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.
- Søt krem:
- Visp alt sammen til det blir stivt og danner myke topper. Ikke overpisk kremen.
- Jordbær til pynt.
TIPS 1: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.
TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.
Flere deilige terter du kan bake