Sjokoladeterter
Foto: Norges sjømatråd

Sjokoladeterter

Det tar litt tid å lage disse lekre sjokoladatertene, men det er vel anvendt tid.

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladekjeks:
  2. Legg smør og sjokolade i en bolle og varm dette over vannbad.
  3. Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoladeblandingen. Rør dette godt til alt er blandet.
  4. Sikt så i melet i tre omganger. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.
  5. Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren med skje på to brett.
  6. Du trenger to sjokoladekjeks per terte. 
  7. Stek ved 170 grader i 10-15 min.
  8. Kjeksbunn:
  9. Hakk kjeks og hasselnøtter i en matprosessor.
  10. Smelt smøret og bland dette godt.
  11. Fordel dette på terteformer a 10 cm eller en stor form a 24 cm.
  12. Sett tertene kjølig.
  13. Sjokoladefyll:
  14. Pisk egg og sukker til sukkeret er løst opp og røren er passe tykk (nesten eggedosis).
  15. Hakk sjokoladen i biter.
  16. Bland melk og fløte og kok dette opp. Når dette koker helles det over sjokoladen slik at sjokoladen smelter.
  17. Ha så blandingen i eggedosisen mens du rører raskt rundt.
  18. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det til det tykner ( 83 grader). Det skal ikke koke!
  19. Når alt er godt blandet heller du deigen over tertebunnene.
  20. Sett i kjøleskap til avkjøling i 2-4 timer.
  21. Søt krem:
  22. Visp alt sammen til det blir stivt og danner myke topper. Ikke overpisk kremen.
  23. Jordbær til pynt.

TIPS 1: Har du ikke foodprosessor? Legg kjeksene i en pose, knyt igjen og kjevle over posen 4-5 ganger til alt er knust.

TIPS 2: Både jordbær og hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller frukt. Appelsin egner seg særdeles godt til en slik sjokoladeterte.

Flere deilige terter du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her