Sjokoladeterte med mandelis og røde bær
Foto: ClausAlwinVogel

Sjokoladeterte med mandelis og røde bær

Denne lekre sjokoladekaken med tilhørende mandelis er vel verd den ekstra innsatsen.

Fremgangsmåte

  1. Mellouseblanding: Kok opp fløte, tilsett finhakket sjokolade. Til slutt tilsettes eggeplomme og usaltet smør. Fylles i mørdeigskall og bakes ved 170 grader i 8 min.
  2. Mørdeig: Bland alt, elt sammen. Tilsett resten av melet (350 g) og kjør kort sammen. Avkjøles i 3 timer før bruk. Stekes ved 160 grader, i 15 min. Før den fylles med mellouse-blanding. 
  3. Ganache: Fløten kokes opp og sjokoladen tilsettes. Varmes opp i vannbad til 60C før den kjøres i food processor på lav hastighet mens man sper i kald fløte til passe konsistens.
  4. Mandelis: Bland mandelmassen med litt av melken. Varm opp resten av melken til 30 grader. Tilsett stabilisator, sukker og fløte. Ved 45 grader tilsettes mandelmassen og avkjøles i 12 timer før den fryses i maskin.
  5. Rørte bær: Tin bærene og rør i sukker og saftbinder.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her