Sjokoladekake med rødvinsglasur
Foto: Irina_Meliukh

Sjokoladekake med rødvinsglasur

Fremgangsmåte

Kake:
Ha sjokolade, sukker og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre. Sett til avkjøling. 

Når avkjølt, tilsetter du ett egg av gangen mens du pisker kraftig, gjerne med en miksmaster. Fortsett en stund etter at siste egget er tilsatt.

Tilsett deretter melet som siktes i litt etter litt.

Ha i en rund kakeform (22 cm) eller brødform og stek i henholdsvis 45 til 55 minutter ved 170 grader. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

Sett til avkjøling og overfør til et serveringsfat før glasuren helles over.

Glasur:
Ha sjokolade og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre mens du tilsetter melis.

I en annen kjele koker du opp rødvin. Ta av varmen og tilsett sjokoladeblandingen mens du rører godt. Avkjøl litt, men ikke helt.

Hell glasuren over den avkjølte kaken. La stå kjølig noen timer slik at glasuren trekker inn i kaken.

Tips:
Du kan bytte ut rødvin med mørkt øl, men da må du velge et med lite bitterhet, gjerne et øl av typen belgisk dubbel. Det blir veldig godt. Også til kaken. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her