Sett ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker hvitt.
Skill eggeplommene og hvitene, og pisk hvitene stive.
Smelt sjokoladen over vannbad. Rør den smeltede sjokoladen og eggeplommene inn i smørblandingen.
Ha nøtter, mel, bakepulver og kakao i smørblandingen og vend det inn.
Helt til slutt vendes de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren.
Røren helles i en smurt springform og settes i en varm ovn, i 40 minutter.
Kaken avkjøles etter steking.
Kakebunnen dynkes med noen spiseskjeer mørk rom.
Pisk fløten sammen med melis og frøene fra vaniljestangen.
Ha halvparten av bærene i kremen og resten av romen. Fordel kremen på kaken og sett den på kjøl i minst en time før servering.
Server med resten av ripsen.
Tips: Pynt gjerne med friske rips.
Her finner du veldig mange oppskrifter på sjokoladekaker
Og her er er det utrolig mange oppskrifter på herlige kaker
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev